Cardano-netwerk blijft groeien door lancering van ERC-20 Converter

Cardano (ADA) heeft het afgelopen jaar een aanzienlijke groei doorgemaakt, zoals blijkt uit de stijging van het aantal wallets met ADA, in dezelfde periode. Het netwerk wist, na het bereiken van de mijlpaal van 3 miljoen ADA-portemonneehouders in 2022, in het eerste kwartaal van 2022 meer dan 450.000 wallets toe te voegen, ongeveer 5.000 per dag.

Met name in de afgelopen maand heeft Cardano bijna 100.000 portefeuilles aan zijn netwerk toegevoegd, terwijl het aantal alleen maar blijft stijgen. Inderdaad, op 17 maart had ADA 3.159.444 portefeuilles en binnen één maand tijd steeg het aantal naar 3.253.074 op 17 april, volgens de statistieken van Cardano Blockchain Insights.

De toename van het aantal wallets in de afgelopen maand valt niet geheel toevallig samen de langverwachte lancering van de ERC-20 Converter op het netwerk. De Cardano ERC-20 Converter is namelijk gisteren live gegaan op het mainnet, wat erg groot nieuws is.

Om “de verscheidenheid aan gebruiksscenario’s voor applicatieontwikkelaars en bedrijven uit te breiden”, zal Cardano “de ERC20-tokenmigratie naar zijn platform ondersteunen”. Input Output (IOHK) het bedrijf achter Cardano, voegde het volgende toe:

“De ERC20-converter – een tool ontwikkeld door IO Global – komt tegemoet aan deze behoeften en biedt uitgebreide mogelijkheden voor het implementeren van oplossingen op Cardano met behulp van op Ethereum gebaseerde tokens.”

Met de introductie van de ERC-20 Converter kunnen ERC-20-tokens van de Ethereum-blockchain nu eenvoudig worden overgedragen naar de Cardano-blockchain. De introductie van de ERC-20 Converter zal naar verwachting de verdere ontwikkeling vanuit de Cardano-gemeenschap stimuleren en zal naar verwachting ook de DeFi-services op Cardano stimuleren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!