Uitgever van USDC haalt $400 miljoen op van BlackRock

De uitgever van de stablecoin USDC, Circle Internet Financial, heeft dinsdag een financieringsronde van $400 miljoen afgerond om de reikwijdte van de digitale producten van het bedrijf te verbreden. Volgens een verklaring van de wereldwijde fintech-start-up heeft de grootste vermogensbeheerder ter wereld, Blackrock, Inc., deelgenomen aan de laatste ronde.

Andere bedrijven die betrokken zijn bij de investeringsronde zijn onder meer Fidelity Management and Research, Marshall Wace LLP en Fin Capital om er maar een paar te noemen.

Aanzienlijke toename van vraag

Terwijl de overeenkomst van kracht is, verwacht de uitgever van de stablecoin alle voorwaarden van de deal voor het einde van Q2 2022 af te ronden. In een reactie op de overeenkomst noemde mede-oprichter en CEO Jeremy Allaire een aanzienlijke toename van de vraag naar aan dollar gekoppelde digitale activa zoals stablecoins. Allaire zei dat de laatste geldinjectie de fintech-gigant in staat zal stellen zijn diensten op te schalen en wereldwijde markten aan te boren. Hij zei het volgende:

“Digitale dollarvaluta’s zoals USDC voeden een wereldwijde economische transformatie, en de technologische infrastructuur van Circle staat centraal in die verandering. Deze financieringsronde zal de volgende evolutie van Circle’s groei stimuleren. Het is bijzonder verheugend om BlackRock toe te voegen als strategische investeerder in het bedrijf. We kijken uit naar de ontwikkeling van onze samenwerking”

Bovendien belichtte de verklaring van dinsdag een extra onderdeel van de overeenkomst met Blackrock. De vermogensbeheerder zal nu dienen als primaire beheerder voor de kasreserves van USDC. Tevens zijn beide bedrijven van plan de acceptatie van USDC te stimuleren door te investeren in kansen op de kapitaalmarkt.

Circle stimuleert digitale innovatie met strategische samenwerkingen

Met meer dan $51 miljard in circulatie in het crypto-ecosysteem, heeft de USDC-uitgever een overvloed aan belangrijke overeenkomsten gesloten die gericht zijn op het transformeren van de wereldwijde financiële economie.

Eerder in mei 2021 haalde de fintech-gigant $440 miljoen op bij investeerders. De emittent van USDC behaalde ook een marktwaarde van $9 miljard na de aankondiging van een fusie met Concord Acquitiosn Corp, een gereguleerd bedrijf voor speciale doeleinden (SPAC). Het tweette het volgende:

“De ondernemingswaarde van Circle is sinds juli 2021 verdubbeld – van $4,5 naar $9 miljard. Vandaag hebben we nieuwe transactievoorwaarden aangekondigd met onze bedrijfscombinatiepartner, Concord Acquisition Corp.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!