Bitcoin koers

Crypto- en aandelenmarkt stevenen af op een bloedbad, aldus Arthur Hayes

Arthur Hayes – bekend als de mede-oprichter van de grote cryptocurrency-beurs BitMEX, die onlangs een boete van $10 miljoen opgelegd heeft gekregen – heeft in een nieuw rapport aangegeven dat hij denkt dat de crypto- en de aandelenmarkt afstevenen op een grote prijscrash.

In het rapport zei Hayes dat de Federal Reserve en andere centrale banken over de hele wereld de inflatie bestrijden door de monetaire voorwaarden te verkrappen. Volgens Hayes belooft deze agressieve houding van de centrale banken over de hele wereld niet veel goeds voor de Nasdaq 100 (NDX), die sterk gecorreleerd is met Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Hij zei het volgende:

“De wereldwijde groei zal afnemen door hogere grondstofprijzen, gedreven door de voortzetting en mogelijke escalatie van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Dit zal, bij gebrek aan accommoderende centrale banken, ook negatief wegen op stonks [aandelen]. Ipso facto, NDX zal vallen en crypto ook.”

Hayes voorspelt dat de Bitcoin koers tegen het einde van het tweede kwartaal van 2022 zal crashen tot $30.000 en dat Ethereum zal dalen tot $2.500. Hij gaf het onderstaande aan:

“Er zit niet veel wetenschap achter deze cijfers behalve een onderbuikgevoel. Het vervelende is dat ik een aantal altcoins ben gaan verzamelen omdat de prijzen best aantrekkelijk zijn. Hoewel sommige van deze munten al met 75% zijn gedaald ten opzichte van hun hoogste punt ooit, geloof ik niet dat zelfs zij kunnen ontsnappen aan het komende crypto-bloedbad. Als zodanig koop ik crash juni 2022 en zet in op zowel Bitcoin als Ether.”

Zoals eerder aangegeven hebben Hayes en Benjamin Delo, een andere mede-oprichter van BitMEX, in februari schuldig gepleit aan het overtreden van de Bank Secrecy Act door opzettelijk geen anti-witwasprotocollen op hun beurs vast te stellen. Als zodanig kwamen zij overeen om boetes van 10 miljoen dollar te betalen, aldus het ministerie van Justitie.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN