Jamie Dimon bullish over DeFi en blockchain-technologie

De CEO van JPMorgan Chase, Jamie Dimon, heeft blockchain-technologie geprezen in zijn nieuwste aandeelhoudersbrief. Dimon schreef in de jaarlijkse aandeelhoudersbrief het volgende:

“Gedecentraliseerde financiën [DeFi] en blockchain zijn echte, nieuwe technologieën die zowel op publieke als private wijze kunnen worden ingezet, al dan niet met toestemming. Wij geloven dat er veel toepassingen zijn waar een blockchain contracten, gegevenseigendom en andere verbeteringen kan vervangen of verbeteren.”

De topman van Wall-Street verklaarde daarnaast dat JPMorgan Chase in de voorhoede van deze innovatie stond. Ook verwees hij naar Liink, wat het blockchain-netwerk van de bank is. Liink van JPMorgan stelt instellingen in staat om snel en veilig betalings-gerelateerde informatie uit te wisselen en pakt uitdagingen aan die leiden tot hogere kosten en vertragingen. Bovendien verklaarde Dimon dat JPMorgan zal blijven groeien en investeren in zijn betalingsactiviteiten.

Dimon is een bekende criticaster

Dimon is vooral bekend van zijn kritische uitspraken over Bitcoin (BTC). Hij heeft onder andere Bitcoin meerdere malen als een fraudeur bestempeld. Ook vergeleek hij Bitcoin met de tulpenrage uit Nederland van de 17e eeuw. Hij zei toen:

“Het is erger dan tulpenbollen. Het zal niet goed aflopen. Er gaat iemand vermoord worden.”

Ook noemde hij Bitcoin in 2021 waardeloos tijdens een evenement van het Institute of International Finance. Daar bleef het echter niet bij. Dimon noemde Bitcoin namelijk ook nog fool’s gold en op een andere gelegenheid stelde hij dat Bitcoin geen intrinsieke waarde had.

Toch heeft Dimon wel altijd erkend dat blockchain-technologie waarde heeft. In mei verklaarde Dimon op de Wall Street Journal CEO Summit het volgende:

“Blockchain is echt. We gebruiken het. Maar mensen moeten niet vergeten dat een munt wordt ondersteund door de belastingdienst van een land, de rechtsstaat, een centrale bank.”

De op Wall Street gevestigde J.P Morgan is een wereldleider in financiële dienstverlening en biedt oplossingen aan ’s werelds meest invloedrijke bedrijven, overheden en instellingen.