Axie Infinity’s Ronin Network belooft al het gestolen geld terug te betalen

De ontwikkelaars achter de Axie Infinity (AXS) bridge, die enkele dagen geleden voor meer dan $600 miljoen werd gehackt, zeggen dat ze al het gestolen geld zullen terugkrijgen of terugbetalen.

Axie Infinity is een handels- en vechtspel gebaseerd op de blockchain met spelers, die belanghebbenden zijn, die digitale verzamelobjecten mogen fokken, grootbrengen, laten strijden en verhandelen.

In een bijgewerkte nieuwsbrief zei Ronin Network van Axie Infinity dat het een grondig onderzoek uitvoert met blockchainonderzoeksbureau Chainalysis en beveiligingsbedrijf Crowdstrike om te ontdekken wie achter de hack zit van meer dan $625 miljoen aan Ethereum (ETH) en USD Coin (USDC).

Het Ronin Network, een Ethereum-gekoppelde sidechain die speciaal voor AXS is gemaakt, kondigde de hack dinsdag op Twitter aan en merkte op dat de Ronin Bridge werd uitgebuit voor 173.600 ETH en 25,5 miljoen USDC. De aanvaller zou naar verluidt het geld van het Ronin-netwerk hebben weggesluisd in twee transacties, nadat het controle kreeg over de een aantal nodes. Ronin legde het als volgt uit:

“Het validatorsleutelschema is opgezet om gedecentraliseerd te zijn, zodat het een aanvalsvector beperkt, vergelijkbaar met deze, maar de aanvaller vond een achterdeur via ons gasvrije RPC-node, dat ze misbruikten om de handtekening voor de Axie DAO-validator te krijgen.”

Dit verhaal gaat terug tot november 2021 toen Sky Mavis de Axie DAO om hulp vroeg om gratis transacties te verspreiden vanwege een enorme gebruikersbelasting. De Axie DAO heeft Sky Mavis op de toelatingslijst geplaatst om namens haar verschillende transacties te ondertekenen. Dit werd stopgezet in december 2021, maar de toelating werd niet ingetrokken. Deze toelating heeft de hacker vervolgens gebruikt om de fondsen te stelen.

Zodra de aanvaller toegang kreeg tot Sky Mavis-systemen, konden ze de handtekening van de Axie DAO-validator krijgen met behulp van de gasvrije RPC. Als gevolg hiervan heeft Ronin Network de bridge tijdelijk onderbroken en de validatordrempel verhoogd van vijf naar acht.

Aleksander Leonard Larsen, mede-oprichter en chief operating officer van Sky Mavis en Axie Infinity, zei op Twitter dat het project van plan is nieuwe validators toe te voegen om het netwerk verder te decentraliseren. Hij ging verder met aangeven dat Sky Mavis “zich inzet om ervoor te zorgen dat al het weggevloeide geld wordt teruggevorderd of terugbetaald.”

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!