Takasbank goud

Goudindustrie maakt gebruik van blockchain-technologie voor supply chain

Een aantal van de bekendste bedrijven en individuen van de goudindustrie hebben onlangs samengewerkt om een een nieuw integriteitsprogramma te ontwikkelen. Het programma gebruikt blockchain-technologie voor supply chain management redenen en heeft als doel om marktspelers te helpen bij het bevestigen van de legitimiteit van hun edelmetaal. Afgelopen maandag hebben London Bullion Market Association (LBMA) en de World Gold Council (WGC) de samenwerking aangekondigd. Volgens de aankondiging is het internationale systeem van goudintegriteit, chain of custody en herkomst op blockchain gebaseerd. Het systeem wordt ontwikkeld door aXedras en Peer Ledger.

Het grootboek zal worden gebruikt om goudstaven te registreren en te controleren in elke fase van het productie- en assemblageproces, inclusief mijnbouw, gewelven en de verkoop van sieradenfabrikanten. Organisaties zoals CME Group, Barrick Gold, Metalor, Brinks, Newcrest Mining, Hummingbird Resources, Royal Canadian Mint, Argos Heraeus SA, Aura Minerals, Asahi, Perth Mint en anderen ondersteunen het zogenaamde Gold Bar Integrity Program.

In eerste instantie zal programma worden opgezet als een pilot. LBMA en WGC hebben gemeld dat er daarna zal worden aangemoedigd voor gebruik binnen de goudindustrie. De world Gold Council tweette gisteren het volgende:

“Onze CEO David Tait en LBMA CEO Ruth Crowell kondigen vandaag de lancering aan van een nieuw Gold Bar Integrity Programme. Mitsgaders @lbmaexecutive, zullen we een internationaal systeem van goudstaafintegriteit, chain of custody en herkomst ontwikkelen en implementeren”

Blockchain-technologie kan helpen bij supply chain management

Een van de meest potentiële toepassingen van blockchain-technologie is supply chain management. Meer dan de helft van de organisaties op de 2021 Blockchain 50-lijst van Forbes zijn bedrijven die gebruik maken van gedistribueerde grootboek-technologie om supply chain- en logistieke problemen aan te pakken. De Amerikaanse defensie-aannemer, Lockheed Martin, heeft in april 2021 gezegd dat het blockchain-technologie in Zwitserland gebruikte voor het beheer van de leveringsketen. Illegale mijnbouw, illegaal witgewassen goud, valse goudstaven en mensenrechtenschendingen hebben de goudindustrie bijzonder kwetsbaar gemaakt voor geheimhouding van de toeleveringsketen. De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) publiceerde in 2020 een rapport dat schetst hoe goudbedrijven moeten voorkomen dat ze bijdragen aan “ernstige misstanden” in het mijnbouw- en productieproces.

Het is goed om te zien dat andere sectoren, met name degene die een concurrent is van de Blockchain-industrie, zijn technologie overnemen. In december adviseerden Pro Bitcoin en MicroStrategy CEO iedereen om hun $ 10 biljoen gewaardeerde goud te verkopen om Bitcoin te kopen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN