Crypto.com gebruikt advertentiespot om geld voor Oekraïne in te zamelen

Crypto-exchangegigant Crypto.com heeft zijn plannen onthuld over het gebruik van zijn advertentietijd tijdens de 94e Academy Awards van zondag om een tv-spot uit te zenden die verband houdt met de huidige toestand en het verlies van Oekraïne als gevolg van de aanhoudende Rusland-Oekraïne crisis.

Kris Marszalek, de CEO van Crypto.com, zei in een aankondiging dat het bedrijf heeft samengewerkt met het ICRC of Internationaal Comité van het Rode Kruis om een campagne uit te brengen die tot doel heeft de slachtoffers van de door oorlog verscheurde omstandigheden in Oekraïne te helpen.

Crypto.com staat alle donaties van digitale activa toe

Hoewel meer details over het project niet worden onthuld door Marszalek, heeft crypto.com al crypto, fiat, en NFT donaties toegestaan aan het humanitaire netwerk Rode Kruis Rode Halve Maan. De exchange streeft ernaar om tot $1 miljoen aan donaties te matchen voor 1 april.

De CEO zegt dat “De humanitaire crisis veroorzaakt door het conflict in Oekraïne blijft escaleren, en ik geloof dat het onze verantwoordelijkheid is om degenen in nood te ondersteunen. Gedurende deze tragedie is de hele cryptogemeenschap samengekomen om de wereld te laten zien wie we zijn, onze waarden, en het belang van wat we aan het opbouwen zijn.”

Veel particuliere bedrijven ondersteunen donaties van digitale activa, zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), om de Oekraïners te helpen. Naast het ontvangen van crypto donaties direct via wallet adressen uitgegeven door het ministerie van Digitale Transformatie, lanceerde de Oekraïense regering op 14 maart een donatie website in samenwerking met exchanges FTX en Kuna, evenals staking platform Everstake. Zoals we meldden, hadden op 9 maart verschillende liefdadigheidsinstellingen, humanitaire organisaties en overheidsportefeuilles ongeveer $108 miljoen in crypto ontvangen om Oekraïne te helpen.

Naast zijn inspanningen in Oekraïne, kondigde Crypto.com dinsdag aan dat het een officiële sponsor zal zijn van de 2022 FIFA World Cup, die vanaf november in Qatar zal plaatsvinden. In het afgelopen jaar heeft de beurs een enorme marketing push ondernomen, door samen te werken met een aantal sportgroepen, waaronder de Australian Football League, Formule 1, en de Ultimate Fighting Championship.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!