Mede-oprichter Ethereum zegt dat Oekraïne-Rusland conflict voor mainstream adoptie kan zorgen

De mede-oprichter van het bekende layer-1-project Ethereum (ETH), Joe Lubin, heeft in een recent interview met Dan Roberts, hoofdredacteur van Decrypt, aangegeven dat crypto een krachtig wapen blijkt te zijn voor Oekraïne terwijl het zich blijft verzetten tegen de Russische invasie.

De oprichter en CEO van ConsenSys ging verder met stellen dat de crisis in Oost-Europa een “point of no return” creëert voor de integratie van crypto in de wereldmarkten, en zei dat het Oekraïens-Russische conflict “een nieuw moment” creëert voor de crypto-industrie.

Het rapport beweerde tevens dat er al minstens $60 miljoen aan cryptocurrencies naar Oekraïne is overgemaakt in de vorm van donaties en andere geldelijke steun. Lubin vertelde het volgende tegen Decrypt:

“Het vertegenwoordigt het oversteken van de kloof naar de reguliere adoptie. Nu zijn we bij de nationale veiligheidskwesties. Het zal zo diepgaand zijn, een point of no return voor onze industrie, omdat het duidelijk is dat onze technologie zeer krachtig en niet te stoppen is.”

Lubin voorspelde tevens dat het conflict in Oost-Europa niet het laatste conflict zou zijn waar cryptocurrencies bij betrokken zullen worden. Hij zei dat crypto zou worden gebruikt door “veel verschillende natiestaten”, ongeacht hun huidige standpunt ten opzichte van digitale activa.

Volgens Lubin vereist de invloed van crypto dat landen “beleid creëren, slim worden en beginnen met het hanteren” van de tools van digitale activa om gelijke tred te houden met een modern financieel landschap.

Lubin maakte ook van de gelegenheid gebruik om de Amerikaanse regering te bekritiseren voor het langzaam reageren op de kwestie van digitale activa, terwijl ze nota nemen van het recente uitvoeringsbevel van president Joe Biden om meer onderzoek naar crypto te doen. De mede-oprichter van Ethereum vergeleek het gebruik van digitale activa met een wapenwedloop en zei dat landen, waaronder de VS, “gebruik zouden moeten maken van dit krachtige hulpmiddel en wapen”.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!