bitcoin coins dollar bills

CEO DBS Bank: Crypto kan een alternatief zijn voor goud

Cryptocurrencies zouden een alternatief kunnen worden voor goud, maar het is onwaarschijnlijk dat ze zullen veranderen in “geld zoals we het kennen,” beweerde Piyush Gupta.

Piyush Gupta – CEO van Singapore’s grootste financiële instelling DBS Bank – gelooft dat cryptocurrencies zouden kunnen veranderen in een alternatief voor goud en de rol ervan in het huidige financiële systeem. Hij denkt echter niet dat digitale activa “geld zoals we het kennen” zou kunnen worden.

Bitcoin op hetzelfde niveau als goud


De topman van DBS Bank heeft zijn gedachten over verschillende populaire cryptocurrency-onderwerpen uitgewisseld tijdens een recent interview voor The Economic Times. Net als veel voorstanders van de activaklasse, zag Gupta voor zich dat Bitcoin (BTC) een alternatief zou kunnen worden voor goud en de waardering ervan.

Hij wees echter op de huidige volatiliteit van de cryptomarkt, die het digitale activum niet in staat zal stellen om “geld zoals we het kennen” te worden:

“De andere grote uitdaging is de volatiliteit in waarde. Als je hiermee iets wilt betalen, weet je niet wat het je kost. Vandaag zijn crypto’s een potentiële bron van gespeculeerde waarde, het is onwaarschijnlijk dat dit een bron van geld is zoals we het kennen.”


Daarnaast riep Gupta op tot een wereldwijde regulering van de industrie, aangezien wereldwijde centrale banken verantwoordelijk zouden moeten zijn voor het ontwerpen van het regelgevend kader.

De Singaporees had het ook over digitale valuta’s van centrale banken en dacht dat de invoering ervan zou kunnen leiden tot ” ontkoppeling ” in het banksysteem. Hij voorspelde dat de daadwerkelijke lancering van zo’n monetair product slechts een kwestie van tijd is, omdat het “veel meer gebruiksmogelijkheden” met zich mee zal brengen.

Vervolgens schetste Gupta de verdiensten van de ruggengraat van crypto – blockchaintechnologie. Hij gelooft dat het “de kracht heeft om het idee van een centrum te veranderen:

“Het kan veranderen hoe handelsfinanciering wordt verwerkt, het kan veranderen hoe betalingen en verrekeningen werken, het kan veranderen hoe beurzen werken.”

Bitstamp USA CEO ziet Bitcoin als goud verhandelen


Eerder deze week toonde Bobby Zagotta – Chief Executive Officer van Bitstamp USA – zijn gedachten over de correlatie tussen de primaire cryptocurrency en het edelmetaal. Hij voorspelde dat beleggers beide activa binnenkort op dezelfde manier zouden kunnen behandelen, ervan uitgaande dat de wereld van crypto een “meer van een mainstream-investering wordt.”

Momenteel heerst er echter onzekerheid op alle financiële markten als gevolg van de COVID-19 pandemie en het militaire conflict in Oekraïne. Als zodanig geven individuen en bedrijven er de voorkeur aan om te handelen met minder volatiele tokens zoals stablecoins, beweerde Zagotta.

Andere prominenten gingen de afgelopen maanden nog verder en voorspelden dat bitcoin de dominantie van goud zou kunnen vervangen. Het gaat onder meer om de Sri Lankaanse miljardair Chamath Palihapitiya en hedgefondsmanager Paul Tudor Jones.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN