Japanse gaminggigant werkt samen met The Sandbox

De Japanse gaminggigant Square Enix heeft bekendgemaakt dat het samen is gaan werken met het bekende, op Ethereum gebaseerde, metaverse-project The Sandbox (SAND), met als doel om een ​​bestaande RPG-franchise nieuw leven in te blazen, genaamd Dungeon Siege.

Dungeon Siege naar de metaverse

Square Enix, bekend van hun wereldberoemde vlaggenschip-RPG-serie Final Fantasy, kondigde voor het eerst aan dat ze in januari de blockchain-technologie en NFT’s nader zouden bekijken. Het heeft echter sinds 2011 geen echte aandacht meer besteed aan de Dungeon Siege-franchise, iets wat het wil veranderen met de nieuwe samenwerking.

In een nieuwe blogpost gaf The Sandbox namelijk aan dat het samen is gaan werken met Square Enix om Dungeon Siege, een RPG die een boer en zijn metgezellen volgt op een reis om binnenvallende troepen te bestrijden, naar de metaverse te brengen.

De game zal verzamelbare percelen van virtueel land en in-game uitrusting bevatten in de vorm van non-fungible tokens (NFT’s), evenals de mogelijkheid voor spelers om hun eigen originele avonturen te creëren.

The Sandbox en Dungeon Siege passen perfect bij elkaar

Als gevolg van de nieuwe samenwerking, zei mede-oprichter en chief operating officer van The Sandbox, Sebastien Borget, dat Dungeon Siege perfect past bij SAND. Hij zei het volgende:

“De RPG-categorie is een van de meest dynamische en populaire segmenten van The Sandbox, waardoor de Dungeon Siege IP perfect past bij onze community.

Door middel van de Dungeon Siege-ervaring op het landgoed van Square Enix, kunnen spelers een samengesteld avontuur ondernemen dat hen zal helpen zich voor te bereiden op het creëren van hun eigen originele speurtochten, geïnspireerd door de klassieke games, en de erfenis van de franchise voort te zetten. Deze creatieve circulaire energie is waar het bij The Sandbox om draait.”

We kunnen wel stellen dat SAND de laatste tijd druk bezig is geweest met het realiseren van nieuwe samenwerkingen met grote spelers. Zo onthulde het eerder samenwerkingen aan met muzieklabel Warner Music Group, rapper Snoop Dogg, survival-horror zombiefranchise The Walking Dead en anderen. We zijn dan ook erg benieuwd welke ontwikkelingen er uit deze samenwerkingen zullen komen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!