CryptoCoinTalk: Alles bepalende beweging voor Bitcoin koers, $44.500 of $32.917?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

We kunnen wel stellen dat de komende weken zeer interessant gaan worden voor de Bitcoin koers. Er zijn op de hoge en lage tijdsframes zowel bullish als bearish argumenten te benoemen, waarin we nog altijd lichte voorkeur hebben voor het bullishe scenario. Gezien de huidige stand van zaken in de markt m.b.t. Bitcoin en altcoins kunnen de komende weken weleens allesbepalend gaan worden voor de komende aantal maanden. Hoe dat zit lees je in het artikel van vandaag!

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Weekgrafiek

Op de weekgrafiek is de Bitcoin koers volgens de marktstructuur theorie nog altijd bullish. Higher highs en higher lows. Het meest logische scenario is volgens de marktstructuur theorie dus ook dat we vanuit hier een higher high gaan neerzetten. Daarmee zouden we ook de higher low confirmeren die we nu dus mogelijk aan het neerzetten zijn.

Aan de andere kant hebben we de range theorie, waarbij we aan de bovenkant liquiditeit hebben opgehaald en nu het meest logische gevolg een beweging richting de andere kant van de range (range low op $28.851) is.

In feite hebben we hier dus het beste textbook voorbeeld van waarom de marktstructuur en de range theorie elkaar nog weleens in de weg kunnen zitten. En dit maakt het ook zo moeilijk om een sterke casus te vormen omtrent de marktrichting van de Bitcoin koers op dit moment.

Bron: TradingView

Daggrafiek

Om een beter beeld te krijgen zoomen we één tijdsframe in, richting de daggrafiek. Op de daggrafiek zijn er twee voor de hand liggende scenario’s op dit moment. Een korte termijn bullish scenario en een bearish scenario voor de Bitcoin koers:

Bullish scenario: We zetten een duidelijke higher high (candle close) boven de $44.500 en confirmeren de trend reversal. Persoonlijk verwacht ik dat als we dat gaan doen we veel momentum gaan zien omhoog en dat je ook binnen no time op $50.000+ kan staan.

Bearish scenario: Kleine nuance, dit is het korte termijn bearish scenario. We gaan dan de lows opzoeken, op de $34.322 en de $32.917. Als we vanaf daar acceptatie van dat prijsgebied gaan zien en dat dus gaan vasthouden kunnen we juist weer een beweging richting de bovenkant verwachten (richting de $44.500). Als we zwakte tonen en de low verliezen, dan komt het $28.851 wel erg sterk in beeld.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, de Bitcoin koers dient op korte termijn steun te gaan vinden. Als we een serieuze bullish run omhoog willen gaan krijgen moeten we echt die $44.500 voorbij en daarboven sluiten. Doen we dat niet is de kans zeer groot dat we weer de $32.917 gaan opzoeken. Wees dus goed voorbereid en zorg dat je nu nog niet teveel exposure gaat opbouwen dus!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!