Bitcoin bullmarkt

Bitcoin ontkoppelt zich van de traditionele financiële markt

De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, Bitcoin (BTC), heeft de afgelopen week een stijging doorgemaakt van 15%. De traditionele markten zoals de S&P 500 en de Nasdaq hebben het echter niet goed gedaan. Het lijkt er dan ook op dat Bitcoin zich loskoppelt van de traditionele markten. Dit heeft ervoor gezorgd dat het verhaal rondom Bitcoin opnieuw wordt geanalyseerd of het de beste veilig haven ter wereld is. De activa kan niet in beslag worden genomen, gecensureerd of opgeblazen worden door overheden en particuliere bedrijven. Hierdoor blijft Bitcoin aantrekkelijk in tijden van een conflict. Gegevens van CoinMetrics suggereren dat de huidige trend kan doorzetten.

Als de S&P 500 wordt vergeleken met Bitcoin, dan kan er worden opgemerkt dat de twee hun hoogste correlatie op 22 februari bereikten. Beide gingen toen hard onderuit. De correlatie wordt gemeten van -1 tot 1, waarbij een hoge negatieve score wijst op een zeer lage correlatie. Een hoge positieve score suggereert het tegenovergestelde. De correlatie was afgelopen dinsdag gelijk aan 0,546, wat het hoogste niveau was ooit. Dezelfde correlatie is vandaag met ruim 15% gedaald naar een niveau van 0,461.

Prestaties van de aandelenmarkten

Er verschijnt een vergelijkbaar verhaal als er gekeken wordt naar verschillende statistieken. De S&P 500 is meer dan 6% gedaald in de afgelopen maand, terwijl de NASDAQ ongeveer even slecht heeft gepresteerd in die periode. Bitcoin en Ethereum zijn echter met ongeveer 18% gestegen.

Crypto-specifieke aandelen geven daarnaast een interessant beeld waar beleggers naartoe bewegen. In de afgelopen dagen is Block met 10% gestegen, Coinbase met 4,7% gestegen en PayPal met 20% gedaald in de afgelopen 30 dagen. Block en Coinbase presteren dus goed net als Bitcoin en Ethereum. Er kan dan een suggestie worden gemaakt dat de markt dus eensgezind is over de crypto-industrie. PayPal maakt momenteel stappen om toe te treden in de crypto-markt, maar is echter nog sterk verbonden met de traditionele financiële wereld. Het bedrijf heeft daarom nog tijd nodig om te ontkoppelen van deze sector.

De gegevens suggereren dat er een interessante trend op komst is. De Federal Reserve gaf eerder aan dat ze in november zouden beginnen met het verhogen van de rente. De financiële markten kregen toen een grote klap te verwerken. In maart 2020 daalden de markten ook gelijktijdig toen de omvang van de pandemie duidelijk werd. Vanaf nu kan de crypto-markt misschien laten zien wat het ware potentieel is.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN