Analytics firma Santiment maakt de balans op van de crypto markten nu de wereld reageert op de aanhoudende oorlog van Rusland met Oekraïne.
In een nieuwe Insights blog post, biedt het bedrijf gegevens die de koop- en verkoopactie van meer dan 50 digitale activa volgt.
Tot de meest geaccumuleerde altcoins behoorden gaming tokens Enjin Coin (ENJ) en Axie Infinity (AXS), evenals het toonaangevende smart contract platform Ethereum (ETH).
Cryptowhales pikken ook het gedecentraliseerde crypto-uitleen- en leenprotocol Compound (COMP) en het gedecentraliseerde cross-chain oracle Band Protocol (BAND) op. Zo vertelde het platform:
“ENJ, AXS, COMP, BAND, en ETH zien allemaal grote accumulatie omdat de whales zijn ingesprongen op lagere prijzen.
Uiteraard zijn de prijzen al vrij snel hersteld, maar dit betekent niet noodzakelijk dat het zo zal blijven.”
Markten in tal van activaklassen zijn gedaald in reactie op het militaire conflict, maar Santiment zegt dat de prijzen waarschijnlijk zullen stijgen als beleggers over hun eerste schok heen zijn:
“In het geval van het Oekraïne-Rusland conflict begrijpen we uiteraard dat er veel waarheid schuilt achter de oorlog die cryptocurrencies, aandelen en andere markten naar beneden duwt.
Maar zoals we hebben geleerd van de pandemie in de afgelopen twee jaar, zodra de eerste schok afneemt, is er heel vaak een grote prijsrebound.”
Enjin Coin staat momenteel 4,69% hoger op $1,43. De nummer 77 crypto asset door market cap was donderdag naar zo laag als $1,21 gekelderd.
Axie Infinity is ook teruggekaatst van een dieptepunt in de nacht van $42,84 en is nog eens 2,31% gestegen op de dag tot $50,46.
Ethereum crashte van $2.746 naar een dieptepunt van $2.336 op woensdag, maar heeft zijn vorige niveau bijna volledig heroverd. De nummer twee crypto wisselt handen uit voor $2.711.
Compound kreeg halverwege de week ook klappen en daalde tot een dieptepunt van $96,26 voordat het zich terugvocht naar $112,37 op het moment van schrijven.
Band Protocol is met 2,79% gestegen en noteert op 3,64 na een daling tot $3,16 op donderdag.
Santiment concludeert met een bespreking van de vooralsnog onvervulde hoop onder cryptocurrency-voorstanders dat digitale activa edelmetalen zouden vergezellen als “veilige haven” activa in tijden van instabiliteit:
“Lange tijd was goud de ‘veilige haven’ voor beleggers in tijden van crisis. En met de opkomst van Bitcoin… is er steeds meer hoop dat cryptocurrency in staat zal zijn… zijn eigen claim te maken als een veilige haven.
Dit moet echter nog gebeuren vanuit een macro perspectief.”