Dit moet er gebeuren om Bitcoin weer te laten stijgen

De Bitcoin koers heeft momenteel moeite om de $40.000 terug te veroveren, echter heeft het crypto-analysebedrijf Santiment ons toch nog een strohalm gegeven. Het gaf namelijk aan dat één indicator het begin van een positieve uitbraak voor Bitcoin (BTC) zou kunnen signaleren.

Aangezien de Bitcoin koers nu onder het niveau van $40.000 handelt, wees Santiment erop dat goud daarentegen sterk stijgt. Het is namelijk op het moment van schrijven met ongeveer 5% gestegen in de afgelopen 2 weken, wat een aanzienlijke stijging is voor het edelmetaal.

Als gevolg hiervan gaf het bedrijf aan dat het voor BTC nodig is om zich te ontkoppelen van de aandelenmarkt, aangezien deze de laatste tijd ook een neerwaartse trend laat zien. De koningsmunt moet zich echt gaan bewijzen als een waardeopslag, net als dat goud dat momenteel doet. Het zei het volgende:

“Bitcoin hangt amper boven de $40.000, en deze middelgrote daling om de week af te sluiten viel samen met het opnieuw dalen van de S&P500. Ondertussen is goud gestegen naar het hoogste punt in acht maanden. Zoek naar een BTC-correlatieonderbreking als een teken van een positieve uitbraak.”

In een recente update voor investeerders zei een directeur van digitale vermogensbeheerder Pantera Capital, Joey Krug, iets soortgelijks over crypto-decorrelatie met traditionele markten. Hij merkte op dat hoewel crypto de neiging heeft om te correleren met traditionele macromarkten, het maar zo lang zal duren voordat het zich loskoppelt:

“En dus denken we dat crypto de komende weken zich in feite zal loskoppelen van traditionele markten en weer zelfstandig gaat handelen. Daar zijn een aantal redenen voor. Een daarvan is dat crypto nog steeds een relatief kleine markt is en dus dingen als de Federal Funds-rente van 1,25% versus 0% maakt geen enorm verschil voor iets dat vier tot vijf keer per jaar groeit, vooral als je kijkt bij dingen als DeFi (gedecentraliseerde finance), waar het al tegen redelijk goedkope veelvouden handelt.

Er zijn veel DeFi-activa die worden verhandeld van K/W (prijs tot winst) veelvouden van 10 tot 40. Ze zijn niet gek hoog gewaardeerd; tech-aandelen worden verhandeld tegen veelvouden van 400 tot 500x. Onze mening is dat het de komende weken zal ontkoppelen en dat crypto weer onafhankelijk zal handelen. Het is mijn persoonlijke mening dat $2.200 [Ethereum] waarschijnlijk de bodem was.”

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!