Cardano is ondergewaardeerd en maakt zich klaar voor uitbraak?

Cardano (ADA) handelde de afgelopen maand in een prijsbereik van $0,95 en $1,63. Momenteel staat de munt op een koers van $1,15. De prijs zou echter klaar kunnen zijn voor een sterke opwaartse correctie, afgaand op de MVRV 365D-grafiek die gedeeld werd door analist Ali Martinez.

Volgens de onderstaande grafiek is ADA erg ondergewaardeerd tegen de huidige prijs. De analist beweert dat de laatste keer dat Cardana zo ondergewaardeerd was, was tijdens de COVID-19-gerelateerde marktcrash van maart 2020, bijna twee jaar geleden. Destijds sloot de prijs van ADA de maand maart af met -35,5% met een prijskaartje van $0,0831. De maand daarna kwam er echter een enorme stijging, waardoor het meer dan verdubbelde in prijs.

Bron: Ali Martinez op Twitter

De MVRV-metriek, of Market Value to Realized Value, helpt beleggers om de eerlijke prijs van een actief te meten. Het geeft in wezen inzicht in het percentage beleggers in een actief dat momenteel winst of verlies maakt. Het wordt vaak gebruikt om markttoppen en -bodems te markeren door op te merken hoe laag of hoog het percentage is.

Volgens gegevens van Santiment blijkt uit de MVRV 365D van de Cardano-blockchain, die de winst- en verliesstatus meet van portemonnees met ADA die in het afgelopen jaar zijn gekocht, dat de investeerders op een gemiddeld verlies van -26% zitten. Dit geeft aan dat de Cardano koers zich klaar zou kunnen maken voor een enorme stijging.

Fundamenten zien er ook goed uit

De statistiek weerspiegelt het marktsentiment voor de prijs van ADA. De Cardano-blockchain bevindt zich midden in een enorme groeifase. Er zijn meerdere gedecentraliseerde applicaties (DApps) gelanceerd op zowel het testnet als het mainnet. Sundaeswap, Minswap, Muesliswap en VyFinance zijn enkele DeFi-platforms die dit jaar zijn gelanceerd. De totale waarde die op Cardano’s DeFi-platforms is vergrendeld, is ongeveer $100 miljoen volgens gegevens van Defi Llama. Tevens zijn er nog verschillende projecten in de maak om het ecosysteem nog verder uit te breiden.

IOHK, de ontwikkelaars van Cardano, hebben in reactie op de toegenomen on-chain-activiteit plannen geschetst om het netwerk op te schalen, aangezien SundaeSwap wel voor wat netwerkcongestie zorgde. In hun methodische patroon dat vaak is geprezen, heeft IOHK een routekaart uitgebracht voor het schalen van Cardano in 2022, die verschillende nieuwe updates en parameteraanpassingen voor het netwerk omvat.

De lanceringen en geplande upgrades van de schaalbaarheid hebben investeringen in het netwerk gestimuleerd. Uit gegevens van WhaleStats blijkt dat institutionele beleggers ADA hebben opgekocht. Zo kocht een bepaalde whale-portemonnee, die werd gevolgd door de monitoringtool, onlangs ADA ter waarde van $5,9 miljoen. Dit is echter niet de enige whale die interesse in ADA getoond heeft.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!