SundaeSwap zorgt voor netwerkcongestie op Cardano-netwerk

Cardano’s eerste DApp ging, zoals we eerder vandaag op de website aangaven, gisteren eindelijk live op het mainnet, echter ging dit niet volledig vlekkenloos, aangezien het verschillende platformfouten en veel mislukte transacties veroorzaakt heeft door netwerkcongestie. Dit zorgde op zijn beurt weer uiteraard voor frustratie bij gebruikers.

De Cardano (ADA) -gemeenschap en de rest van de crypto-industrie waren enthousiast toen smart contracts op het netwerk werden ingeschakeld na de Alonzo-upgrade vorig jaar. Sindsdien zijn er echter enkele kleine problemen geweest.

Het project kondigde gisteren aan dat de volledig functionele bètaversie van de DEX in première gegaan is, wat voor een mooie reactie zorgde in de Cardano koers, aangezien het de eerste op Cardano gebaseerde gedecentraliseerde app (DApp) is.

Met de gedecentraliseerde beurs (DEX) kunnen gebruikers tokens op het platform verhandelen, inzetten en uitlenen, waarbij handelaren weinig kosten betalen en liquiditeitsverschaffers rendement op hun deposito’s verdienen.

Orders falen door netwerkcongestie

Echter, amper vijf minuten nadat staking live ging, raakten gebruikers die aanvankelijk enthousiast waren om lid te worden van de DEX gefrustreerd door verschillende platformfouten en veel mislukte transacties veroorzaakt door netwerkcongestie. Een aantal van deze gebruikers dook dan ook op de officiële Discord-server van SundaeSwap. Als gevolg hiervan plaatste de CEO van het platform, Mateen Motavaf, om precies 22:07 UTC het volgende:

“ALS UW ORDER ON-CHAIN ​​IS, WORDT HET VERWERKT. ORDERS FALEN DOOR NETWERKCONGESTIE. HEB GEDULD AUB.”

Aangezien er duizenden lopende orders op het platform zijn, vroeg een gebruiker welk effect de langverwachte upgrade van de Cardano-node zou hebben op SundaeSwap. Om deze vraag en andere problemen aan te pakken, organiseerde SundaeSwap op vrijdag 21 januari rond 01:00 uur UTC een AMA-sessie op Twitter Spaces. Zo gaf CTO van het project, Matt Ho, het volgende als reactie hierop:

“Zodra de wijziging op de 25e plaatsvindt, verwachten we een meer dan 2x hogere doorvoercapaciteit als gevolg van de geheugenbump alleen als er aanvullende protocolparameters beschikbaar komen.”

Verschillende andere gebruikers wezen op andere punten van zorg, waaronder iemand die opmerkte dat een order op het SundaeSwap-platform werd uitgevoerd nog voordat deze op de website werd gelanceerd. Hierop antwoordde Ho het volgende:

“Er waren zoveel dingen om mee om te gaan, we geloofden misschien niet, tot onze naïviteit, dat iemand van tevoren een transactie handmatig zou construeren.”

Niet echt verrassend?

Hoewel de netwerkcongestie op het SundaeSwap-platform voor velen misschien als een verrassing komt, is het kernteam van het project dat niet. Het team kondigde namelijk vóór de officiële lancering van het mainnet van SundaeSwap aan dat het uren of zelfs dagen kan duren voordat transacties worden uitgevoerd, afhankelijk van de algehele belasting van het netwerk. De blogpost luidde:

“Om zo transparant mogelijk te zijn, willen we jullie allemaal informeren dat hoewel orders dagen in beslag kunnen nemen, de orders van iedereen eerlijk zullen worden verwerkt en in de volgorde waarin ze zijn ontvangen en uitvoerbaar zijn.”