Lightning Network gaat live op Cash App

Cash App, een mobiele betaaldienst, heeft onthuld dat Lightning Network nu kan worden gebruikt om Bitcoin (BTC) over te dragen via de app. Met de nieuwe functie kunnen gebruikers hun BTC naar elk Lightning- of on-chain BTC-adres sturen:

“Lightning Network is nu beschikbaar in de Cash App. Het is de snelste, gratis manier om iemand in bitcoin te betalen. Koop taco’s, geef je favoriete Twitter-komiek een fooi of stuur een vriend geld naar het buitenland – overal waar Lightning wordt geaccepteerd.”

Het bedrijf kondigde een paar weken geleden aan dat de app het Lightning Network heeft geïntegreerd. De gebruikers van de app kunnen nu dus eindelijk gebruik maken van de functie en genieten van de voordelen die het Lightning Network biedt in dagelijkse BTC-transacties. Om de Lightning Network op Cash App te gebruiken, moeten gebruikers een Lightning QR scannen met hun camera’s, de details van de betaling bevestigen en op betalen tikken.

Het Lightning Network, ook wel Lightning of LN genoemd, is een layer-2-oplossing die schaalbaarheid naar Bitcoin brengt. Lightning verlicht de belasting van de Bitcoin-blockchain door een apart netwerk te creëren waar gebruikers transacties uitvoeren en minimale betrokkenheid bij de Bitcoin-blockchain creëren om de kosten te verlagen en transacties te versnellen.

Lightning Network niet overal beschikbaar

Niet alle gebruikers van Cash App kunnen echter genieten van de nieuwe functie van de app. Overal in de Verenigde Staten is de functie beschikbaar, behalve in New York. Cash App tweette:

“Op dit moment komen inwoners van New York niet in aanmerking voor Lightning”

Volgens Twitter-gebruiker notgrubles kunnen gebruikers in New York echter nog wel een LN-node runnen. Vanwege de gedecentraliseerde aard van Bitcoin Lightning Network-transacties, kan het door iedereen worden gebruikt, ongeacht hun locatie buiten de Cash App. ProofofBrain, een andere gebruiker, ondersteunde dit sentiment ook door te tweeten:

“Dit is wat bitcoin + LTN zo bijzonder maakt. Flankeer de toezichthouders.”

Cash App van Jack Dorsey is een service ontwikkeld door Block Inc., een bedrijf opgericht door Jack Dorsey. In 2021 trad Dorsey terug als CEO van Twitter. Hoewel hij vermeldt dat aftreden een manier is om het bedrijf vrij te maken van de invloed van de oprichter, speculeren velen dat de verhuizing betekent dat Dorsey meer tijd aan Bitcoin zal besteden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!