Lightning Network

Lighting Network geïntegreerd in CashApp

CashApp, het betalingsbedrijf van Jack Dorsey, heeft waarschijnlijk het Lightning Network van Bitcoin geïntegreerd. Dit is een tier-2 scaling optie die bovenop het Bitcoin-netwerk wordt gebouwd. Het bedrijf heeft het nieuws echter niet publiekelijk aangekondigd. Sommige gebruikers van CashApp kregen namelijk een in-app-bericht waardoor het aannemelijk is dat het nieuws is bevestigd. Het bericht bevatte de volgende tekst:

“Zojuist hebben wij het Lightning Network geïntegreerd. Gebruik de snelste, gratis manier om iedereen in Bitcoin te betalen – scan of stuur gewoon naar een Lightning-adres.”

Momenteel is niet duidelijk hoeveel gebruikers van CashApp de nieuwe functie hebben ontvangen. Rapporten bevestigden echter dat de update in eerste instantie alleen beschikbaar is gesteld aan iOS-gebruikers en dat de Android-gebruikers mogelijk nog moeten wachten. Dat de integratie van het Lightning Network eraan zat te komen is geen verassing te noemen.

Jack Dorsey, die ook CEO van Block is, hintte al eerder op de integratie tijdens een interview in 2019 met de CEO van Lightning Labs, Elizabeth Stark. Daaruit kwam naar voren dat het geen kwestie was van ‘als’, maar eerder een kwestie van ‘wanneer’ het Lightning Network zou worden geïmplementeerd. In november 2020 werd door Steve moser, de hoofdredacteur van TheTapeDrive, onthuld dat de nieuwste update van CashApp het bewijs gaf van de Lightning Network integratie en de Bitcoin-gifting functie.

Tweets van screenshots van hun Lightning Network transacties door gebruikers van de CashApp worden nu door Dorsey leuk gevonden, wat het eerdere bewijs ondersteund. Lightning is een layer-2 netwerk op het Bitcoin-netwerk waarmee transacties off-chain via peer-to-peer (P2P) kanalen van worden afgewerkt om kosten te verlagen en transactiesnelheid te verhogen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN