Kazachstan crypto

Kazachstan overweegt belasting op crypto-miners

In Kazachstan overweegt de regering een drieledig voorstel in te voeren om crypto-miners veel te laten betalen voor het opereren in het land. Als dit voorstel werkelijkheid wordt, zal het land minder aantrekkelijk kunnen maken voor crypto-mining industrie. Marat Sultangaziyev, de vice-minister van financiën, stelde op 4 februari een prijsverhoging voor van $0,0023 per Kwh naar $0,01 (ongeveer 335%) specifiek voor crypto-miners. Daarnaast stelde hij een belasting voor op individuele grafische kaarten (GPU) en elk apparaat dat nodig is voor crypto-mining. Deze belasting is vergeleken met de videokaart waarop casino’s worden belast voor elke tafel die zij runnen, ongeacht of de tafel actief is of niet. Het derde deel van zijn voorstel was om de mining-hardware te schrappen uit een vrijstelling van belasting over de btw.

Het minen van Bitcoin vereist het gebruik van specifieke hardware om de wiskundige berekeningen te voltooien die nodig zijn om nieuwe blokken op de blockchain te maken. Grotere mining-activiteiten huisvesten meer dan 10.000 mining-platforms, waaronder ASIC’s (toepassings-specifieke geïntegreerde schakelingen), GPU’s, racks, koeleenheden en bijbehorende faciliteiten. Politieke onrust zorgde er echter voor dat de regering vorige maand de internettoegang beperkte, waardoor de populariteit van het land als crypto-mining bestemming afnam. Rond 5 januari kelderde de hash-snelheid van het Bitcoin-netwerk met 13,4% op een dag van ongeveer 205 exahashes per seconde (EH / s) naar 177 EH / s als gevolg van de korte sluiting in Kazachstan. BIT Mining, een grote Bitcoin-mijnoperatie die afgelopen juli van China naar Kazachstan verhuisde, verklaarde in januari dat de politieke onrust het niet zou dwingen om zijn activiteiten naar elders te verplaatsen. Dat was echter voordat de machts- en belastingverhogingen werden voorgesteld.

Problemen met de elektriciteit in Kazachstan

Goedkope elektriciteitskosten en de nabijheid van China hebben mijnwerkers aangetrokken die vluchten voor de Chinese autoriteiten te midden van hardhandig optreden in het land. Dit heeft ertoe geleid dat Kazachstan de op één na grootste producent werd van hash power voor Bitcoin, na de Verenigde Staten. Nu dat de nieuwe wetsvoorstellen klaarliggen zullen deze ertoe leiden dat crypto-mining minder interessant wordt in het land. Daarnaast kan worden opgemerkt dat Kazachstan sinds eind vorig jaar worstelde met problemen met de stroomvoorziening, rond dezelfde tijd dat miners uit China het land binnenkwamen. Als gevolg daarvan zag het land een toename van 8% in het binnenlandse energieverbruik, waardoor de regering momenteel overweegt een kerncentrale te bouwen om de stress in het elektriciteitsnetwerk te verlichten en de kosten laag te houden.

Goedkope elektriciteit lijkt de belangrijkste factor te zijn die miners aantrekt. Het wegnemen van dat voordeel van miners in Kazachstan zou onheil kunnen betekenen voor de ambities van het land om binnen de komende 5 jaar $1,5 miljard uit miners te halen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN