Bitcoin mining map

Kazachstan kan $1,5 miljard in vijf jaar verdienen met crypto-mining

De snelgroeiende crypto-mining-industrie van Kazachstan heeft het potentieel om in vijf jaar $1,5 miljard in de economie van het land te pompen, wat resulteert in meer dan $300 miljoen aan belastinginkomsten, volgens de National Association of Blockchain and Data Center Industry, die grote bedrijven verenigt die betrokken zijn bij cryptocurrency-mining.

Volgens de voorzitter van de vereniging, Alan Dordzhiev, brengen legale deelnemers aan de mining-markt zelfs nu jaarlijks 98 miljard tenge (bijna $230 miljoen) naar Kazachstan. Geciteerd door het lokale zakelijke nieuwsplatform Inbusiness.kz en het crypto-nieuwsplatform Forklog, merkte Dordzhiev ook op:

“Het cijfer van 98 miljard is slechts het economische effect van bedrijven die officieel betrokken zijn bij mining-activiteiten. Als we rekening houden met ‘grijze’ miners, dan kan dit cijfer gemakkelijk verdubbelen.”

Uit de mediaberichten blijkt verder dat miners 13 miljard tenge (meer dan $30 miljoen) betalen aan het staatsbedrijf KEGOC voor elektriciteitsdistributie en diensten die worden geleverd door het Financial Settlement Centre of Renewable Energy. Dordzhiev voegde eraan toe dat illegale mining-activiteiten ongeveer 500 megawatt (MW) aan elektriciteit verbruiken.

Uit gegevens, die verzameld zijn door de mining-vereniging, blijkt dat geregistreerde crypto-farms ongeveer $310 miljoen per jaar verdienen met hun activiteiten, waarvan tweederde wordt besteed aan energiekosten. Hoewel deze inkomsten welkom zijn, heeft de regering in Nur-Sultan onlangs miners de schuld gegeven van het toenemende stroomtekort in het land.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN