Kazachstan kan $1,5 miljard in vijf jaar verdienen met crypto-mining

De snelgroeiende crypto-mining-industrie van Kazachstan heeft het potentieel om in vijf jaar $1,5 miljard in de economie van het land te pompen, wat resulteert in meer dan $300 miljoen aan belastinginkomsten, volgens de National Association of Blockchain and Data Center Industry, die grote bedrijven verenigt die betrokken zijn bij cryptocurrency-mining.

Volgens de voorzitter van de vereniging, Alan Dordzhiev, brengen legale deelnemers aan de mining-markt zelfs nu jaarlijks 98 miljard tenge (bijna $230 miljoen) naar Kazachstan. Geciteerd door het lokale zakelijke nieuwsplatform Inbusiness.kz en het crypto-nieuwsplatform Forklog, merkte Dordzhiev ook op:

“Het cijfer van 98 miljard is slechts het economische effect van bedrijven die officieel betrokken zijn bij mining-activiteiten. Als we rekening houden met ‘grijze’ miners, dan kan dit cijfer gemakkelijk verdubbelen.”

Uit de mediaberichten blijkt verder dat miners 13 miljard tenge (meer dan $30 miljoen) betalen aan het staatsbedrijf KEGOC voor elektriciteitsdistributie en diensten die worden geleverd door het Financial Settlement Centre of Renewable Energy. Dordzhiev voegde eraan toe dat illegale mining-activiteiten ongeveer 500 megawatt (MW) aan elektriciteit verbruiken.

Uit gegevens, die verzameld zijn door de mining-vereniging, blijkt dat geregistreerde crypto-farms ongeveer $310 miljoen per jaar verdienen met hun activiteiten, waarvan tweederde wordt besteed aan energiekosten. Hoewel deze inkomsten welkom zijn, heeft de regering in Nur-Sultan onlangs miners de schuld gegeven van het toenemende stroomtekort in het land.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!