Wit-Rusland gaat institutionele beleggingen in digitale activa toestaan

Wit-Rusland, een land in Oost-Europa dat niet aan zee ligt, heeft de afgelopen jaren een vooruitstrevend beeld van crypto’s gehad. Het land onderzocht in februari vorig jaar publiekelijk een mogelijke stap naar het minen van digitale munten zoals Bitcoin (BTC). Fast forward naar 2022, de regering heeft wijzigingen aangebracht om institutionele tractie met betrekking tot digitale activa binnen haar regio te trekken.

Digitale tekens


Het ministerie van Financiën had voor openbare raadplegingen een voorstel gedaan om beleggingsfondsen toe te staan geld te steken in digitale munten. Voor voorlopige openbare raadplegingen heeft het ministerie twee wijzigingen voorgesteld: Hier is de vertaalde versie naar het Engels:

Bron: minfin.gov

De leidinggevenden erkenden de opkomst van digitale activa, zowel binnen Wit-Rusland als in de rest van de wereld. De markt voor “digitale tokens,” de juridische term die wordt gebruikt om cryptocurrencies te beschrijven, is in een snel tempo gegroeid, merkte het ministerie van Financiën op.

Volgens de visie heeft het ministerie een oplossing opgesteld om de activiteiten op de aandelenmarkt over beleggingsfondsen te wijzigen. Het stond de fondsen toe om tegelijkertijd te opereren als handelaren en inwoners van het Wit-Russische High-Tech Park (HTP). Deze groep omvatte een speciaal juridisch regime dat is opgericht om de digitale economie van het land, waaronder de cryptosector, te faciliteren.

Belastingvrijstellingen voor entiteiten die werken met collectieve beleggingen werden verlengd tot 1 januari 2031.

De nota voegde daaraan toe:

“Projectvoorstellen kunnen in de periode van 02.02.2022 tot 11.02.2022 in digitale vorm worden ingediend bij law_securities@minfin.gov.by.”

Belang


Waarom de noodzaak? Welnu, tot dusver is in het land geen enkel fonds geregistreerd ondanks een regelgevingskader voor “collectieve beleggingen”. De bovenvermelde stap zou de stroom echter kunnen veranderen.

Over het geheel genomen neemt Wit-Rusland een belangrijke positie in binnen de cryptocurrency-wereld. Het staat op de derde plaats in Oost-Europa, na Rusland en Oekraïne, wat betreft de adoptie van crypto’s en de sterke peer-to-peer activiteit.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!