Shopify CEO voegt zich bij het raad van bestuur van Coinbase

Het nieuws is gisteren naar buiten gekomen dat de CEO van Shopify, Tobias Lütke, zal toetreden tot de raad van bestuur van Coinbase, volgens een aankondiging van de Amerikaanse cryptocurrency-beurs.

In het artikel werd duidelijk dat Lütke Coinbase zal gaan helpen zijn cryptodiensten aan te bieden aan meer gebruikers en bedrijven over de hele wereld. Lütke zei dat Shopify en Coinbase een “gelijkgestemde visie” hebben, en merkte op dat “[DeFi] en ondernemerschap een voorbeeld zijn van de belofte van Web3 waar kansen bestaan ​​voor velen, niet voor weinigen.”

Coinbase sprak afgelopen zomer plannen uit om zich op DeFi te concentreren, terwijl Lütke in april 2021 op Twitter aankondigde dat hij de mogelijkheden van DeFi aan het verkennen was.

Lütke zal in het bestuur zitting hebben naast Coinbase mede-oprichter en CEO Brian Armstrong en mede-oprichter Fred Armstrong. Andere leden van de raad van bestuur van Coinbase zijn onder meer Andreessen Horowitz (a16z) leden Katie Haun en Marc Andreessen, mede-oprichter van Union Square Ventures Fred Wilson, DoorDash executive Gokul Rajaram en voormalig Cisco CFO Kelly Kramer.

Coinbase merkte op dat Shopify een “early adopter van crypto was door [zijn] integratie met Coinbase Commerce.” In feite begon het bedrijf in 2013 Bitcoin-betalingen via BitPay te ondersteunen, enkele maanden voordat het Coinbase Commerce in 2014 adopteerde.

Die verschillende integraties betekenen dat verkopers op Shopify cryptocurrency-betalingen kunnen accepteren via hun storefront. Tevens heeft het bedrijf afgelopen zomer ondersteuning aangekondigd voor non-fungible tokens (NFT’s) en lanceerde bètatoegang in december.

Overigens gebruiken zowel Coinbase als Lütke de NFT-functie van Twitter om hun profielfoto weer te geven, waarbij Coinbase een tokenized-versie van zijn logo gebruikt en Lütke een Cryptopunks, wat nogmaals aantoont dat de CEO van Shopify echt gelooft in de toekomst van de blockchain-industrie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!