Rusland Vladimir Blockchain

President van Rusland ziet “concurrentievoordelen” in cryptomining

De president van Rusland, Vladimir Poetin, was het met de centrale bank van het land eens dat cryptocurrencies zeer volatiel zijn en verschillende risico’s voor het financiële netwerk met zich meebrengen. Hij ziet echter potentieel in cryptocurrency-mining, aangezien het voor Rusland “bepaalde concurrentievoordelen” zou kunnen opleveren.

Zoals jullie wellicht al weten, intensiveerde de Bank of Russia haar harde standpunt over crypto door een volledig verbod op crypto-activiteiten voor te stellen. De Bank of Russia voerde aan dat de activaklasse doet denken aan een piramidespel, de soevereiniteit van het monetaire beleid ondermijnt en het lokale financiële systeem bedreigt.

Tijdens een recente conferentie zei de Russische leider – Vladimir Putin – dat hij op de hoogte is van de lopende discussies over de kwestie en schetste hij dat cryptoregulering momenteel “in de schijnwerpers staat”. Net als de centrale bank verklaarde Poetin dat de uitbreiding van de activaklasse bepaalde risico’s met zich meebrengt voor beleggers, gezien de hoge volatiliteit ervan. Aan de andere kant is de president voorstander van cryptomining, omdat dit gunstig kan zijn voor zijn land. De president zei het volgende:

“Hoewel we hier natuurlijk ook bepaalde concurrentievoordelen hebben, vooral in de zogenaamde mining. Ik doel vooral op het overschot aan elektriciteit en het goed opgeleide personeel dat in het land beschikbaar is.”

Vervolgens drong hij er bij de Bank of Russia en de lokale overheid op aan om het onderwerp opnieuw te bespreken en “tot een soort unanieme mening te komen”.

De opmerkingen van Poetin kwamen een dag nadat Ivan Chebeskov – een lid van het ministerie van Financiën – zich verzette tegen het verbod op cryptocurrencies in Rusland. Volgens hem zou een dergelijke wetgeving ertoe kunnen leiden dat Rusland achterop raakt in de wereldwijde tech-industrie.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN