Oud-CEO van Goldman Sachs denkt optimistisch over de cryptomarkt

De cryptomarkt is de afgelopen week hard geraakt, aangezien Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies flinke dalingen te verduren gekregen hebben. De ontluikende sector lijkt niet los te kunnen komen van zijn correlatie met de Amerikaanse aandelenmarkt, die ook de afgelopen week naar beneden neigde naarmate beleggers zich voorbereidden op een mogelijke renteverhoging. Nu is echter de vraag wat de vooruitzichten zijn in de markt. Als we een voormalig CEO van Goldman Sachs moeten geloven, ziet het er echter optimistisch uit voor de cryptomarkt.

Voormalig CEO en voorzitter van Goldman Sachs Lloyd Blankfein sprak onlangs over de economische vooruitzichten voor 2022, de groeiende spanningen tussen de VS en Rusland over Oekraïne en het mogelijke effect op de markt, inflatie en cryptovaluta. Over dat laatste lijkt hij, net als andere leidinggevenden van grote banken, optimistischer.

Blankfein, een voormalig scepticus over crypto, zei tijdens CNBC’s Squawk Box dat zijn kijk op digitale activa “geëvolueerd” is. In die zin verwees hij naar de begindagen van internet toen sommige producten begonnen te integreren met deze ontluikende technologie en hun eigen golf van scepsis ervoeren. Hij zei het volgende:

“Ik herinner me dat ze een paar decennia geleden, misschien dertig jaar geleden, bandbreedte voor mobiele telefoons veilden en ik bij mezelf dacht: ‘Waarom zou iemand een telefoon bij zich willen hebben? (…)’. Maar Raad eens? Dat werkte. Ik kan de toekomst niet voorspellen, maar ik kan het heden voorspellen, zoals wat er gebeurt, en ik kijk naar crypto en het gebeurt (…).”

De voormalige directeur van Goldman Sachs beweerde dat hij niet in staat is zijn “intellectuele positie” op digitale activa te veranderen, maar vanuit een meer “pragmatische” houding kan hij het vermogen van deze industrie om waarde te creëren erkennen. Blankfein voeg hier het volgende aan toe:

“Nu heeft het veel waarde verloren, maar het is (crypto) op het punt waar er biljoenen dollars aan waarde aan bijdragen en er hele ecosystemen omheen groeien. En natuurlijk hebben we de voordelen van onmiddellijke overboekingen, vermindering van kredietrisico en alle voordelen van blockchains.”

Blankfein benadrukte dat hij sceptisch blijft over de crypto-industrie, maar de bovengenoemde items zorgen ervoor dat hij er blootstelling op wil hebben. Op korte termijn zou de industrie waarschijnlijk haar correlatie met de traditionele markt behouden.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!