SAND boven de $5, kan MANA herstellen?

De prijs van The SandBox (SAND) bereikte eind december een lokale top van rond de $7 en is sindsdien aan het dalen. De blockchain gaming-asset vertoonde enkele tekens van kracht rond $4,7, maar kon dit niveau niet vasthouden door de recente crash van Bitcoin. Toch wist SAND succesvol boven de $4 te blijven en bevindt zich nu zelfs boven de $5.

SAND prijsanalyse
Bron: TradingView

De meest cruciale weerstand bevindt zich op $6, dat op de korte termijn niet te bereiken lijkt. Mocht SAND dit prijsniveau kunnen halen, dan zal eerst met het weerstandsniveau op $5,2 moeten worden afgerekend. Met veel bullish volume kan de asset wellicht de $5,5 bereiken. Toch lijkt dit niet het meest waarschijnlijke scenario aangezien er op de korte termijn sprake is van een rising wedge. Dit patroon heeft de meeste kans om naar beneden uit te breken. Als dit het geval is voor SAND, dan zal de prijs terugzakken naar $4,7, waar het eerst support-level is. Zodra die bounce succesvol is, zal SAND een echte gooi kunnen doen naar het $6 level en misschien hoger.

Cruciaal moment voor MANA

Het virtual reality platform Decentraland (MANA) heeft net als SAND een enorme piek gehad een aantal weken geleden. MANA steeg naar een prijsniveau net onder de $6 en bevindt zich sindsdien in een downtrend. Eind december is er echter een lokale top gezet op iets minder dan $4. Vanwege de recente crash werd de prijs van MANA teruggebracht naar $2,62, wat ver onder korte termijn support-levels zit.

MANA prijsanalyse
Bron: TradingView

Sinds het bereiken van dit dieptepunt is MANA bezig met het herstellen van de prijs. Op dit moment wordt er een V-vormig herstel geprobeerd, waarvan de neklijn zich bevindt op $3,4. Er is echter wel veel groen volume nodig om boven dit weerstandsniveau uit te breken. Als dit niet gebeurt, dan is het meest waarschijnlijke scenario dat de prijs terug gaat naar een niveau rond de $2,60. Bij een dergelijke teruggang is een omgekeerde head-and-shoulders ook een mogelijkheid. Dat zou een waarschijnlijke uptrend tot gevolg kunnen hebben. Momenteel verhandelt MANA voor een prijs net boven de $3.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!