Bitcoin kun je vergelijken met de begindagen van Amazon, aldus Kevin O’Leary

Shark Tank-investeerder Kevin O’Leary heeft in een recentelijk interview met Yahoo Finance aangegeven dat hij cryptocurrencies nog steeds als een levensvatbare investeringsklasse ziet, ondanks de recente uitverkoop die de markten heeft geschokt.

De bekende investeerder ging verder met een vergelijking te maken met ’s werelds toonaangevende technologiebedrijven, die ook gewelddadige prijsbewegingen hebben meegemaakt voordat ze marktleider werden. Op de vraag wat volgens hem de grootste kans voor investeerders is in 2022, zei de Shark Tank-ster het volgende:

“Degene die ik de afgelopen 24 maanden echt interessant vond, waren crypto- en blockchain-technologieën en tokens en NFT’s [non-fungible tokens]. Je moet een binaire beslissing nemen over dit soort dingen, en dit is erg moeilijk voor veel instellingen … en velen van hen zijn nog niet eens begonnen aan hun reis met cryptocurrencies …

Dit is hoe ik er erover denk en ik denk dat het beleggers zou helpen om op deze manier te denken. Als u investeert in Microsoft en Google en Amazon en zoveel van deze andere platforms, wat is dan de kern waarin u investeert? Google is software. Bitcoin is geen munt. Het is eigenlijk software. De blockchain is software…

Dus de echte beslissing is of je bereid bent om in software te investeren omdat het een productiviteitstool is als een equity, zoals Google, waarom zou je niet investeren in software zoals Ethereum? Omdat het een service biedt… die wereldwijd wordt gebruikt.”

O’Leary legde vervolgens zijn strategie uit om door de warboel van investeringsopties in de ontluikende markt een weg te waden door vast te houden aan toegewezen delen binnen zijn totale portfolio. Hij zei het volgende:

“De vraag is welke munten, welke tokens, welke blockchains? En daarvoor pas ik dezelfde diversificatieregels toe als voor mijn aandelen en obligaties. Niet meer dan 5% in een bepaalde positie. Niet meer dan 20% in de hele sector.

Ik ben niet eens in de buurt van 20% in crypto. Ik ben net boven de 10,7% uitgekomen in onze werkmaatschappij.”

De macro-investeerder gaf tot slot aan dat hij de extreme volatiliteit van crypto accepteert en herinnert mensen eraan dat Amazon vaak wilde prijsschommelingen zag, voordat het marktdominantie bereikte:

“Ik heb een overvloed aan posities. Ik ga daar de beslissing nemen dat dit nog volatieler is dan technologie-aandelen, en dat is het zeker. Bitcoin heeft een van zijn slechtste starts van het jaar ooit. Maar je moet eraan wennen, net zoals je moet wennen aan Amazon waar het deze 30% tot 50% correcties zou hebben. Hetzelfde met Bitcoin.”

Anthony Scaramucci deelt deze visie

Hoewel het vergelijk van O’Leary misschien opvallend klinkt, is hij niet de enige die dit vergelijk gemaakt heeft. Precies een jaar geleden deed Anthony Scaramucci, Amerikaanse financier en oprichter van de wereldwijde investeringsmaatschappij SkyBridge Capital, namelijk precies hetzelfde. Hij zei het volgende:

“Ik denk dat Bitcoin Amazon is [in] 2000, 2001 of 2002. Het is daar, het is een winnaar, maar het bevindt zich nog in de zeer, zeer vroege stadia ervan. En trouwens, als je naar de Amazon-aandelengrafiek van ’97 tot ’02 kijkt, denk je: ‘Oh jee, ik heb dit gemist.’ Het ging van een fractie van een aandeel naar een gigantische hoeveelheid marktkapitalisatie.”

Bovendien zijn we al “voorbij de kritische massa met Bitcoin” en het is waarschijnlijk dat het zal worden gereguleerd – misschien zwaar – omdat de regering zich zorgen maakt dat Bitcoin de suprematie van de Amerikaanse dollar vervangt, beweerde Scamucci. Maar hoewel dat zou kunnen leiden tot extra volatiliteit, is dat niet hetzelfde als een risico. Hij legde dit als volgt uit:

“Onthoud dat volatiliteit heel anders is dan risico. Volatiliteit [is acceptabel] als je geduldig bent en de grondbeginselen begrijpt van wat er aan de hand is. Als je 23 jaar op Amazon wedde en de daling van 50% in zijn prijsactiviteit accepteerde, maar je wist dat de fundamenten aanwezig waren, dan liep je niet zo veel risico omdat je geduld moest hebben om door de volatiliteit heen te komen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!