Bitcoin is vergelijkbaar met Amazon in het jaar 2000, aldus voormalig Trump adviseur

Anthony Scaramucci, Amerikaanse financier en oprichter van de wereldwijde investeringsmaatschappij SkyBridge Capital, vergeleek Bitcoin (BTC) met de begindagen van Amazon tijdens een recente aflevering van de “The What Bitcoin Did” -podcast die op 4 januari werd gepubliceerd. Hij zei het volgende:

“Ik denk dat Bitcoin Amazon is [in] 2000, 2001 of 2002. Het is daar, het is een winnaar, maar het bevindt zich nog in de zeer, zeer vroege stadia ervan. En trouwens, als je naar de Amazon-aandelengrafiek van ’97 tot ’02 kijkt, denk je: ‘Oh jee, ik heb dit gemist.’ Het ging van een fractie van een aandeel naar een gigantische hoeveelheid marktkapitalisatie.”

Hij ging verder met:

“Aangezien de prijs van Bitcoin is gestegen van $400 naar $27.000 zou je kunnen zeggen: ‘je bent een idioot, je bent veel te laat.’ Mijn antwoord daarop is: nee, we zijn in ieder geval nog erg vroeg. En de reden hiervoor is dat het nog steeds niet volledig wordt geaccepteerd, het is nog steeds moeilijker om te kopen dan dat je zou willen, het is geen aandeel of een ETF en het is nog niet goed gereguleerd in de Verenigde Staten. Er zijn hier veel dingen die nog moeten gebeuren.”

Bij het opnieuw vergelijken van Bitcoin met Amazon, zei Scarmucci dat het bedrijf van Jeff Bezos “niet naar nul gaat” en dat het nu een “bewezen zaak is” – en dat geldt ook voor Bitcoin. En zelfs als iemand in het verleden 15.000 BTC voor $5 per stuk had kunnen kopen (of bijvoorbeeld 10.000 BTC voor een paar pizza’s had betaald), zelfs nu nog, bevinden we ons nog in de vroege fase van de tweede adoptiefase van Bitcoin.

Bovendien zijn we al “voorbij de kritische massa met Bitcoin” en het is waarschijnlijk dat het zal worden gereguleerd – misschien zwaar – omdat de regering zich zorgen maakt dat Bitcoin de suprematie van de Amerikaanse dollar vervangt, beweerde Scamucci. Maar hoewel dat zou kunnen leiden tot extra volatiliteit, is dat niet hetzelfde als een risico. Hij legde dit als volgt uit:

“Onthoud dat volatiliteit heel anders is dan risico. Volatiliteit [is acceptabel] als je geduldig bent en de grondbeginselen begrijpt van wat er aan de hand is. Als je 23 jaar op Amazon wedde en de daling van 50% in zijn prijsactiviteit accepteerde, maar je wist dat de fundamenten aanwezig waren, dan liep je niet zo veel risico omdat je geduld moest hebben om door de volatiliteit heen te komen.”

Hij ging ook dieper in op de vraag of overheden Bitcoin zouden kunnen stoppen. Hij zei hier het volgende over:

Ik zie niet dat de overheid Bitcoin kan uitschakelen. Dat is een levend, ademend organisme dat nu in de digitale ruimte zit. En het zal zo blijven, of de regeringen het nu leuk vinden of niet.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!