PayPal Blockchain

Paypal werkt aan zijn eigen cryptocurrency

PayPal Coin zou het volgende project kunnen zijn dat de e-betalingsgigant aan de wereld presenteert: Een stablecoin gesteund door Amerikaanse dollars.

Als de marktcrash je nerveus heeft gemaakt en je dacht dat de crypto-industrie dood was, wil je misschien van gedachten veranderen. PayPal, de wereldwijde e-betalingsgigant, werkt aan de ontwikkeling van een eigen cryptocurrency.

PayPal onderzoekt de ontwikkeling van een stablecoin, mogelijk gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, hoewel er geen informatie is over een routekaart voor het project. In gesprek met Bloomberg News onthulde Jose Fernandez da Ponte, senior vice president van crypto en digitale valuta bij PayPal, dat het streven slechts een verkenning was, maar toch zeer serieus, ook al waren er nog geen concrete plannen voor een praktische uitvoering. Hij verzekerde echter dat, indien goedgekeurd, de munt aan alle noodzakelijke regelgevende normen zou voldoen:

“We zijn een stablecoin aan het verkennen; als en wanneer we ernaar streven om verder te gaan, zullen we uiteraard nauw samenwerken met de relevante regelgevende instanties.”

PayPal-munt: Waarom een Stablecoin zinvol is voor PayPal

De ontwikkeling van een stablecoin biedt bepaalde voordelen voor PayPal. Het vermijdt bijvoorbeeld de regeldruk die bestaat rond de meer volatiele en gedecentraliseerde cryptocurrencies, het biedt gemoedsrust aan klanten dat het bedrag dat ze in hun portemonnee hebben dezelfde waarde zal hebben in de tijd. Het past ook beter bij het bedrijfsmodel van PayPal, dat in wezen een gelicentieerde geldtransmitter is.

PayPal Coin, de (niet zo) creatieve codenaam van de cryptocurrency, werd eerder dit jaar ontdekt door Steve Moser, een softwareontwikkelaar die in november 2021 ook onthulde dat de code van de PayPal App verwijzingen bevatte naar mogelijke compatibiliteit met de NEO cryptocurrency.

PayPal Coin Logo: Image The Tape Drive
Paypal Coin

NEO is een smart contract blockchain voornamelijk ontwikkeld in China en stond bekend als de Chinese Ethereum. Het genoot veel populariteit tijdens de hausse van 2017-2018, vooral omdat het werd gepromoot als een van de eerste Ethereum-killers. Het slaagde er echter niet in om de aandacht van het publiek te trekken in de daaropvolgende jaren. Het staat momenteel op de 69e plaats in de TOP 100 cryptocurrencies met de grootste marktkapitalisatie.

De volgende stap in een groter plan

De inzet van PayPal is de volgende stap in de interesse van het bedrijf in de wereld van cryptocurrencies. Peter Thiel waarschuwde in 2021 al dat Bitcoin een financieel wapen van China zou kunnen zijn en riep op om aan te dringen op onderzoek en ontwikkeling in de Amerikaanse industrie om niet achter te blijven in de race om de markt van cryptocurrency en digitale activa te domineren.

In 2020 kondigde PayPal een functie aan om Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash te kopen en heeft sindsdien zijn diensten uitgebreid, waardoor de verkoop van cryptocurrencies, 3, en werkt aan het leveren van deze service aan andere landen.

En het is ook belangrijk om op te merken dat PayPal een stichtend lid was van de Libra Association, een initiatief geleid door Facebook om een cryptocurrency te creëren die door verschillende grote bedrijven wordt gecontroleerd. Het project mislukte uiteindelijk, maar PayPal lijkt bereid te zijn om te leren van de fouten van Facebook om met succes een eigen munt te lanceren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN