Airbnb crypto

Airbnb gaat mogelijk cryptocurrencies accepteren

Mede-oprichter en CEO van Airbnb, Brian Chesky, heeft bevestigd dat het bedrijf plannen heeft om mogelijk cryptobetalingen te integreren. Chesky heeft maandag een suggestie-enquête op Twitter geopend om erachter te komen welke servicegebieden gewaardeerde Twitter-gebruikers en klanten van de peer-to-peer verhuurgigant zouden willen dat het bedrijf zou verbeteren. De resultaten onthullen duizenden geldige suggesties, met als top 7:

  • Adoptie en integratie van cryptobetalingen.
  • Duidelijke prijsaanduidingen.
  • Effectief bezoekersloyaliteitsprogramma.
  • Bijgewerkte schoonmaakkosten.
  • Plannen voor langer verblijf en verbeterde kortingen.
  • Bevredigende klantenservice.

De uitkomst van de peiling markeert de zoveelste keer dat Chesky wordt geconfronteerd met een spervuur ​​van verzoeken om crypto-betalingsopties te integreren. In november had Chesky aan Fox laten weten dat het bedrijf veel berichten heeft ontvangen waarin om crypto-integratie wordt gevraagd.

De quadragenarische miljardair antwoordde en nam daarna de tijd om alle hints van crypto-aversie van de hand te doen, door te stellen dat de huidige CEO van Coinbase ooit voor Airbnb werkte.

Welke crypto’s gaat het bedrijf accepteren?

In reactie op zijn tweet voegde Chesky eraan toe dat “cryptobetalingen een verscheidenheid aan symbolische ideeën omvatten”, wat hoopt geeft dat er momenteel verschillende cryptocurrencies worden overwogen.

Hoewel het onduidelijk is of Chesky alleen topspelers uit de industrie, zoals Bitcoin en Ethereum, zal toestaan of ook andere veelbelovende altcoins met een indrukwekkende use cases, zoals Solana, Cardano en XRP, zal accepteren, denken veel experts dat zijn beslissing grotendeels zal worden bepaald door de vastberadenheid om betere service te bieden. Hierdoor wordt verwacht dat hij weinig tot geen risico zou willen lopen en zou willen beginnen met de grotere altcoins.

Demografisch gezien loopt het klantenbestand van Airbnb perfect synchroon met de groep gebruikers van cryptocurrencies over de hele wereld. In 2021 was een derde van de gebruikers tussen de 24 en 25 jaar oud, en 23% waren gebruikers tussen de 35 en 44 jaar. Meer dan 74% van de gebruikers is tussen de 18 en 44 jaar oud, wat overeenkomt met de doelgroep die actief is in de crypto-markt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN