Coinbase CEO koopt nieuwe woning voor $133 miljoen

De CEO van de grootste Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase, Brian Armstrong, heeft zichzelf naar verluidt een mooi eindejaarscadeau gedaan. Het is namelijk bekend geworden dat hij zichzelf een landgoed van $133 miljoen in Los Angeles cadeau gedaan heeft, volgens mensen die bekend zijn met de deal. Armstrong was hiermee betrokken bij de duurste verkoop van een eengezinswoning ooit in de LA-regio.

Hij kocht de woning van de Japanse ondernemer Hideki Tomita – meldde The Wall Street Journal maandag, daarbij verwijzend naar anonieme bronnen die bekend zijn met de zaak – die het op zijn beurt in 2018 kocht voor $85 miljoen.

Voordat het werd verkocht aan Tomita, was het landgoed voorheen eigendom van Ellen Bronfman Hauptman, de dochter van de erfgenaam van miljardair Seagram, Charles Bronfman. Ten tijde van de verkoop in 2018 besloeg het ongeveer 4,6 hectare en omvatte het een huis in minimalistische stijl van ongeveer 19.000 vierkante meter.

Het ontwerp van het hoofdhuis, dat vijf slaapkamers heeft en in 2009 is gebouwd, ziet eruit als kubussen die op elkaar zijn gestapeld, waarbij de bovenkant over het lagere niveau hangt. Het heeft een bioscoop, een fitnessruimte, een spa en een eetzaal met dubbele hoogte.

Armstrong, een vroege Bitcoin-supporter, richtte in 2012 samen met de Amerikaanse zakenman en investeerder Fred Ehrsam Coinbase op. De beurs is de afgelopen jaren enorm gegroeid en is het grootste crypto-handelsplatform in de VS geworden in termen van handelsvolumes. De beurs werd tevens in april 2021 openbaar op Nasdaq genoteerd.

Als gevolg van deze positieve ontwikkelingen, is Armstrong een van ’s werelds rijkste mensen geworden. Met een naar verluidt 19% -belang in Coinbase, had Armstrong in november 2021 een geschat vermogen van $14,7 miljard.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!