Coinbase zal op 14 april genoteerd worden op Nasdaq

Coinbase heeft aangekondigd dat de SEC haar voorstel voor een openbare directe notering van haar aandelen heeft gevalideerd. De ticker “COIN” zal vanaf 14 april 2021 officieel worden verhandeld op de Nasdaq Global Select Market. In een andere persverklaring kondigde Coinbase ook aan dat ze op 6 april een teleconferentie gaan houden om de financiële resultaten van Q1 2021 te bespreken.

De update van 6 april is goed getimed om de interesse in het openbare aanbod van Coinbase te vergroten, aangezien de cijfers naar verwachting positief zullen zijn, gezien de cryptomarkt een uitstekend eerste kwartaal kende.

ProBit

Hun strategie om af te zien van een traditionele beursgang en te kiezen voor een directe notering, laat zien dat ze er vrij zeker van zijn dat hun bedrijf voldoende investeerders kan aantrekken. Dit noteringsproces verschilt van een IPO doordat het bedrijf geen nieuwe aandelen zal uitgeven. In plaats daarvan wordt de bestaande voorraad weergegeven. Dit heeft twee voordelen:

  • Ten eerste verwatert dit niet de bestaande aandelen en de huidige aandeelhoudersposities. Een huidige aandeelhouder verkoopt alle verkochte aandelen.
  • Ten tweede hoeven verzekeraars van investeringsbanken hiervoor niet in ruil voor compensatie aandelen aan hun klanten te verkopen.

De directe noteringsstrategie van Coinbase is echter wel een risico, want als er te weinig interesse is voor COIN, verliest het aandeel snel waarde. Als de aandelen het echter goed doen, kunnen de huidige aandeelhouders van Coinbase tegen zeer hoge prijzen verkopen, aangezien het aanbod van nieuwe aandelen veel kleiner zal zijn dan bij een traditionele IPO. Te midden van een ongekende bullmarkt zou dit een uiterst lucratieve strategie voor Coinbase kunnen zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!