Mozilla cryptocurrencies

Mozilla accepteert nu Dogecoin-donaties, maar niet zonder slag of stoot

De non-profitorganisatie de Mozilla Foundation – die toezicht houdt op de Mozilla Corporation, die achter een aantal internetgerelateerde applicaties zit, waaronder de populaire Firefox-webbrowser – heeft aangekondigd dat het nu Dogecoin (DOGE) -donaties is gaan accepteren, samen met andere cryptocurrencies.

In een aankondiging op social media onthulde Mozilla dat het besloten heeft om cryptocurrency-donaties te accepteren. Het gaat dit doen via een samenwerking met de toonaangevende cryptobetalingsprocessor BitPay. Het werd echter wel duidelijk dat de donaties zullen worden omgezet in Amerikaanse dollar om crypto-gerelateerde volatiliteit te ontwijken. Het bedrijf tweette het volgende:

De stap van Mozilla werd echter niet zonder slag of stoot ontvangen door gebruikers. Zoals Benzinga meldt, bekritiseerden veel gebruikers de zet van Mozilla, die aangaven dat cryptocurrencies “schadelijk zijn voor het milieu”. Sommige gebruikers dreigden zelfs helemaal te stoppen met het gebruiken van Firefox en over te stappen op andere webbrowsers. Hieronder een greep van de negatieve reacties:

“Bitcoin is zo slecht voor het milieu. Je zou dit wellicht willen heroverwegen. De planeet is toch belangrijker dan een webbrowser.”

“Ik gebruik Firefox voor 100% voor mijn surfen op het web sinds ik voor het eerst het web begon te gebruiken, en als je dit niet weghaalt, zal ik heel verdrietig zijn als ik naar Chrome moet overschakelen.”

De oprichter van Mozilla leek het overigens ook niet eens te zijn met de stap van de foundation. Hij gaf het volgende aan in de reacties:

“Hallo, ik weet zeker dat degene die dit account beheert geen idee heeft wie ik ben, maar ik heb Mozilla opgericht en ik ben hier om te zeggen: fuck you and fuck this. Iedereen die bij het project betrokken is, zou zich diep moeten schamen voor deze beslissing om samen te werken met planeetverbrandende Ponzi-grifters.”

Mozilla is echter niet de enige browser die besloten heeft om een stap te wagen in de cryptocurrency-markt. Browsers zoals Opera en Brave hebben al andere cryptocurrency-gerelateerde functies geïntegreerd, zoals ingebouwde portefeuilles. Firefox bleef tot vandaag echter grotendeels weg van cryptocurrencies. Het is niet duidelijk of het bedrijf nog meer plannen heeft om de ontluikende markt verder te betreden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN