Donald Trump noemt cryptocurrencies “een heel gevaarlijk iets”

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump herhaalde onlangs nogmaals hij geen fan is van cryptocurrencies, ondanks de positieve woorden die hij over had voor het onlangs aangekondigde NFT-platform van voormalig first lady Melania Trump.

“Ze gaat het geweldig doen”, zei Trump over het NFT-project van de voormalige first lady terwijl hij op 20 december sprak met Fox News-presentator Maria Bartiromo tijdens haar Mornings With Maria-televisieprogramma. Hij zei echter ook dat hij cryptocurrencies als “een heel gevaarlijk iets” zag en ging verder met:

“Nou, ik heb er nooit van gehouden, omdat ik graag de dollar heb, ik denk dat de valuta de dollar zou moeten zijn, dus ik was nooit een grote fan. Maar het wordt steeds groter en groter, en niemand doet er iets aan.”

Trump vervolgde zijn betoog met:

“Kijk, ik wil een munteenheid die de dollar wordt genoemd, ik wil al die andere niet hebben – en dat kan op een dag een explosie zijn zoals we die nog nooit hebben gezien. Het zal de grote tech-explosie eruit laten zien als babydingen. Ik vind het een heel gevaarlijk iets.”

Op basis van de acties van de Republikeinen in het Huis en de Senaat in het afgelopen jaar – inclusief specifieke stappen die zijn genomen tijdens de strijd over een tweeledige infrastructuurwet – lijkt Trump op gespannen voet te staan ​​met zijn politieke partij over dit onderwerp.

Zo streeft senator Ted Cruz erna om meer Bitcoin-miners in Texas te verwelkomen en heeft Senator Cynthia Lummis meerdere keren ook haar steun uitgesproken voor de ontluikende markt. Tevens gaf de laatstgenoemde onlangs aan dat ze in augustus van dit jaar BTC gekocht heeft.

Het mag duidelijk zijn dat de Republikeinen grotendeels een pro-crypto-positie ingenomen hebben, zoals een recente hoorzitting van het House Financial Services Committee ook aantoonde. Hier is de voormalig president echter geen voorstander van.

Het is echter wel positief te noemen dat hij Trump erkende dat het wordt steeds groter en groter wordt, en niemand er iets aan kan doen. Dit geeft dus aan dat hij ook weet dat de technologie een groot gevaar is voor de financiële macht van de Amerikaanse dollar en dat regeringen weinig tot niks kunnen doen om deze opmars te stoppen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!