Bitcoin nieuws

Texas kan overtollige energie inzetten voor Bitcoin mining, aldus senator

De Amerikaanse senator uit Texas, Ted Cruz, sprak onlangs op de Texas Blockchain Summit over het feit dat de staat eventueel zijn overtollige energie zou kunnen gebruiken voor Bitcoin mining. Cruz benadrukte ook de belangrijkste voordelen van Bitcoin mining via aardgas.

Bitcoin mining is altijd het populairste onderwerp geweest voor discussies tussen de crypto-gemeenschap. Ondanks de laatste sprong in de acceptatie en prijs, is ‘s werelds toonaangevende cryptocurrency bekritiseerd vanwege het aanzienlijke gebruik van energie in zijn mining.

In de afgelopen maanden hebben verschillende invloedrijke figuren in de wereldwijde cryptogemeenschap het gebruik van milieuvriendelijke energiebronnen voor BTC mining aangemoedigd. Zoals eerder gemeld, gebruikt El Salvador door vulkaan gegenereerde kracht om Bitcoin te minen. Zelfs de Amerikaanse senator Ted Cruz maakte dit punt. Hij zei het volgende:

“Wij zijn de nummer 1 producent van windenergie in het land. Ten tweede, als je nu naar aardgas kijkt, wordt er een enorme hoeveelheid aardgas afgefakkeld in West-Texas. Ik denk dat dat een enorme kans is voor Bitcoin, want die energie wordt verspild.”

De verklaring van Ted Cruz kwam bijna vier maanden nadat Francis Suarez, de burgemeester van Miami, zei dat de stad van plan is de kosten van elektriciteit te verlagen om Bitcoin-miners aan te trekken. Suarez is een bekend houder van BTC en ETH. Zoals eerder in juni 2021 werd gemeld, zei de burgemeester van Miami dat hij BTC in de buurt van $30.000 en Ethereum in de buurt van $1.500 had gekocht. Hij voegde er toen ook al aan toe dat Miami schone energie zou kunnen leveren voor mining.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN