Bitcoin

Amerikaanse senator Cynthia Lummis onthult Bitcoin aankoop tot $100.000

De Republikeinse senator Cynthia Lummis, heeft bekendgemaakt dat ze halverwege augustus Bitcoin (BTC) heeft gekocht met een waarde tussen $50.001 en $100.000. Dit volgens documenten die op donderdag zijn ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Volgens het document werd de aankoop uitgevoerd via makelaarsplatform River Financial.

Volgens de Stop Trading on Congressional Knowledge Act (STOCK Act), die in april 2012 werd ondertekend onder de regering van Obama, zijn Amerikaanse senatoren met een inkomen van meer dan $119.554 verplicht om bepaalde financiële transacties bekend te maken. De STOCK Act is bedoeld om handel met voorkennis tegen te gaan.

De STOCK Act van 2012 vereist echter dat alle leden van het Congres dergelijke transacties binnen 45 dagen aankondigen. Een woordvoerder van haar kantoor zei dat de aankoop werd aangekondigd buiten de in de wet vastgelegde rapportageperiode van 45 dagen en dat het de deadline niet had gehaald vanwege ‘een indieningsfout’:

“Toen we ons dat realiseerden, werkten we samen met de ethische commissie om het op te lossen. Het was een eerlijke fout en het probleem is zonder boete opgelost.”

Het is niet de eerste keer dat Lummis zo’n fout maakt, aldus CNBC.

Cynthia Lummis was er al vroeg bij met Bitcoin. Een paar maanden terug onthulde Lummis dat ze in het bezit is van vijf Bitcoin die ze in 2013 kocht. De prijs van de koningsmunt bedroeg toen $300 per stuk. Lummis is niet de enige Amerikaanse senator die in Bitcoin heeft geïnvesteerd. Zo maakte de Amerikaanse senator uit Pennsylvania, Patrick Toomey, onlangs ook zijn investeringen in BTC bekend. Toomey zou in juni BTC hebben gekocht via Grayscale Bitcoin Trust.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN