Bitcoin heeft geen betekenisvolle concurrent, aldus Coinbase

De grootste en bekendste Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase heeft in een nieuwe blogpost aangegeven dat Bitcoin (BTC) momenteel geen betekenisvolle concurrentie heeft. Het gaf aan dat de koningsmunt op zichzelf staat als een digitale versie van goud, terwijl de meeste andere blockchains de neiging hebben om platforms te worden voor gedecentraliseerde applicaties.

Met dit in gedachten probeerde de beurs enkele van de veelvoorkomende kritieken op BTC te weerleggen. Zo gaf het aan dat, hoewel “voorstanders geloven dat Bitcoin concurreert met Web 3.0-crypto’s,” dit niet het geval is. “Het probeert vooral één ding te zijn: digitaal goud”, aldus Coinbase. Het ging verder met:

“Bijna elke andere actief ontwikkelde cryptocurrency naast BTC heeft dezelfde productvisie als Ethereum: creëer een gedecentraliseerd applicatie-platform, vaak ‘Web 3.0’ genoemd. Ze proberen het volgende internet te bouwen, om ‘niet te stoppen apps’ mogelijk te maken, niet om digitaal goud te bouwen.”

De beursgigant suggereerde verder dat altcoins elkaar bevechten voor dominantie van Web 3.0, terwijl BTC sinds de oprichting geen concurrentie heeft gekend:

“Het besef dat BTC een fundamenteel ander doel heeft dan de Web3-crypto’s, onthult een cruciaal punt: Bitcoin heeft geen betekenisvolle concurrenten. Het Web 3.0-publiek krabt en klauwt naar elkaar, terwijl letterlijk niemand anders het spel van BTC probeert te spelen…

Voor alle concurrenten die besluiten om Bitcoin uit te dagen, zullen ze de enorme voorsprong van 13 jaar van Bitcoin moeten overwinnen. Momenteel is er nog niemand in de race.”

Niet alleen staat Bitcoin op zichzelf als een virtueel alternatief voor goud, maar Coinbase gaf ook aan dat andere blockchains hun product nog moeten afmaken terwijl BTC al compleet is en werkt:

“Er is nog een belangrijk punt om te overwegen: Bitcoin is klaar. Digitaal goud bestaat hier en nu. Het is klaar voor investeerders, financiële instellingen en landen. Daarentegen heeft geen van de Web 3.0-projecten iets opgeleverd dat in de buurt komt van hun eindproduct. Hun huidige staat moet worden beschouwd als een succesvolle proof of concept voor wat Web 3.0 zou kunnen worden.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!