Bitcoin koers

Wallet uit 2013 wordt wakker met $15 miljoen aan BTC

Op het moment van schrijven zijn er 18,91 miljoen Bitcoins in omloop. Door de jaren heen zijn er echter grote bedragen aan BTC verloren geraakt. Dit heeft voornamelijk te maken met mensen die in de begintijden van BTC, toen de munt nog weinig tot niets waard was, hun BTC opgeslagen hebben maar op één of andere manier toegang tot de munten verloren zijn. Toch komen er soms oude wallets uit hun lange winterslaap, zoals de onderstaande wallet.

Het is namelijk duidelijk geworden dat een Bitcoin-adres, dat sinds 2013 geen transactie heeft uitgevoerd, weer wakker geworden is. Volgens informatie uit de blockchain bevatte de portemonnee in totaal 321 BTC en met prijzen rond de $47.000, is de stash een indrukwekkende $15 miljoen waard.

De Bitcoins werden verzameld in een tijd dat het activum nog een marginaal activum was en veel minder dan $500 werd verhandeld. De groei sinds de laatste transactie in 2013 vertaalt zich in een duizelingwekkende sprong van meer dan 3.000% als een duidelijk voorbeeld van de hodling-strategie. De Twitter-bot Whale Alert tweette het volgende:

“Een slapend adres met 321 BTC (15.103.046 USD) is zojuist geactiveerd na 8,8 jaar (ter waarde van 6.594 USD in 2013)!”

Het adres ging drie jaar na de verdwijning van Satoshi Nakamoto slapend en het bedrag van 321 BTC lijkt de interesse van cryptocurrency-enthousiastelingen te hebben gewekt. Mensen hebben gespeculeerd dat het ontwaken betekent dat een handelaar zich eindelijk zijn seed-zin herinnert, een Silk Road-gebruiker die uit de gevangenis komt en er zijn zelfs mensen die denken dat Nakamoto een teken naar de gemeenschap stuurt met 3..2..1.

Dit is echter niet de enige keer dit jaar dat een slapende portemonnee wakker geworden is. In september bracht een investeerder uit het 2011-tijdperk zijn 616 BTC over naar een nieuw adres, terwijl in januari een adres met $5 miljoen aan BTC weer actief werd sinds 2010. Tevens zijn er in de afgelopen week ook al twee adressen met 235 en 225 BTC van meer dan 8 jaar geleden hun winterslaap gekomen en opnieuw hun wallets geopend.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN