Reserve Bank of India crypto-verbod

Amerika helpt Sony om $154 miljoen aan gestolen geld in Bitcoin (BTC) terug te krijgen

Het is vandaag duidelijk geworden dat het Amerikaanse ministerie van Justitie een civiele aanklacht voor een verbeurdverklaring heeft ingediend om meer dan $150 miljoen aan verduisterd geld in Bitcoin (BTC) terug te krijgen dat eigendom is van Sony Group Corporation.

De FBI heeft het geld opgespoord tijdens een overvalonderzoek waarbij Sony betrokken was. Het ministerie van Justitie zei het volgende in een verklaring:

“De Verenigde Staten hebben vandaag actie ondernomen bij een federale rechtbank om meer dan $154 miljoen aan fondsen te beschermen en uiteindelijk terug te geven die naar verluidt zijn gestolen van een dochteronderneming van de in Tokio gevestigde Sony Group Corporation en vervolgens in beslag zijn genomen door wetshandhavers tijdens het FBI-onderzoek naar de diefstal.”

Een medewerker van Sony zou deze fondsen in mei 2021 hebben verduisterd en omgezet in meer dan 3.800 Bitcoin (nu meer dan $180 miljoen waard). De verklaring voegde hier aan toe:

“Die fondsen zijn op 1 december 2021 door de politie in beslag genomen, op basis van het onderzoek van de FBI.”

Die Sony-medewerker is door het ministerie van Justitie benoemd als Rei Ishii. Ishii was een werknemer van Sony Life Insurance Company Ltd, een dochteronderneming van Sony Group. Volgens het ministerie van Justitie zou Ishii de $154 miljoen hebben omgeleid toen het bedrijf probeerde deze fondsen over te schrijven tussen hun eigen financiële rekeningen.

Het ministerie van Justitie beweert dat Ishii transacties heeft vervalst, waardoor het geld werd omgeleid van een door het bedrijf gecontroleerde rekening naar een rekening die door Ishii werd beheerd bij een bank in Californië. Vervolgens zou Ishii het geld naar Bitcoin hebben omgezet.

Het onderzoek van de FBI werd echter niet alleen uitgevoerd. De agentschap kreeg namelijk “aanzienlijke hulp” van andere wetshandhavingsinstanties, waaronder de National Police Agency of Japan, de Tokyo Metropolitan Police Department en de Japan Prosecutors Unit on Emerging Crimes.

Sony en Citibank hielpen ook bij het onderzoek. Beide firma’s “hebben onmiddellijk contact opgenomen met en samengewerkt met de politie zodra de diefstal werd ontdekt”, aldus Suzanne Turner, speciaal zaakwaarnemer van de FBI. Tevens zei waarnemend advocaat, Randy Grossman, het volgende:

“Het is onze bedoeling om het gestolen geld terug te geven aan het slachtoffer van deze gedurfde diefstal, en de actie van vandaag helpt ons daarbij. Je kunt niet vertrouwen op cryptocurrency om je onrechtmatig verkregen winsten voor wetshandhaving te verbergen. De Verenigde Staten coördineert uitgebreid met hun internationale partners om misdaad te voorkomen en gestolen fondsen terug te krijgen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN