Blockchain Nieuws

Bankgiganten gaan blockchain inzetten in de Forex markt

De wereldwijde bankgiganten Wells Fargo en HSBC Bank hebben aangekondigd dat zij samen zijn gaan werken om een ​​blockchain-oplossing te gebruiken voor verrekening en afwikkeling van gematchte valutatransacties (forex).

Volgens Wells Fargo’s co-head van macro-divisie Mark Jones, zal dit de eerste keer zijn dat de bank blockchain-technologie gebruikt in forex-schikkingen. Tevens werd duidelijk dat de twee banken een platform zullen gebruiken dat wordt aangeboden door betalingsbedrijf Baton Systems, met behulp van zijn eigen CORE gedistribueerde grootboek, dat een wrijvingsloos, op blockchain gebaseerd afwikkelingssysteem wil zijn. De aankondiging ging verder met:

“Het platform stelt deelnemers in staat om op efficiënte wijze bilaterale grensoverschrijdende verplichtingen af ​​te wikkelen in meerdere onshore en offshore valuta’s, in combinatie met de toegevoegde flexibiliteit van uitgebreide afwikkelingsvensters om PvP [Payment versus Payment] risicoreductiemogelijkheden te optimaliseren.”

Het grootboek zal beginnen met het verwerken van de Amerikaanse dollar, Canadese dollar, Britse pond en euro, met plannen om in de nabije toekomst met meer valuta’s toe te voegen.

Het nieuwe aanbod zal voortbouwen op het FX Everywhere-platform van HSBC, dat volgens het persbericht in de afgelopen drie jaar meer dan drie miljoen intrabancaire transacties heeft afgehandeld met een waarde van meer dan $2,5 biljoen.

Mark Williamson, Global Head of FX Partnerships & Propositions bij HSBC, gaf verder aan dat de bank ernaar streeft om goed geplaatst te zijn voor transacties in “nieuwe vormen van gereguleerde digitale valuta’s, zoals centrale bank digitale valuta’s (CBDC’s)“.

Als onderdeel van de implementatie zullen Wells Fargo en HSBC zich houden aan het Baton Rulebook, een regelgevend kader dat is ontworpen om rechtszekerheid te bieden over de definitieve afwikkeling.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN