Nigeria cryptocurrency

Nigeriaanse Minister vraagt om eerlijke Bitcoin-reglementering

Clem Agba zei naar verluidt dat onzekerheid in Bitcoin-regelgeving de overheid en burgers kan beroven van het benutten van kansen.

Volgens Bloomberg riep een Nigeriaanse minister op tot eerlijke regulering van Bitcoin (BTC) om innovatie te bevorderen en burgers in staat te stellen de functies van het netwerk te gebruiken in plaats van het gebruik van functies, die door de technologie worden ondersteund, te onderdrukken.

Volgens het rapport verklaarde minister van Buitenlandse Zaken Clem Agba, die verantwoordelijk is voor budgettering en nationale planning, dat de onzekerheid over het reguleren van cryptocurrencies regeringen en burgers de mogelijkheid ontneemt om het gebruik van de technologie te maximaliseren.

In februari herinnerde de Central Bank of Nigeria (CBN) eraan dat het financiële instellingen in 2017 verbood om Bitcoin-gerelateerde transacties te faciliteren en hen opdroeg rekeningen te sluiten voor latere transacties met cryptocurrency exchanges. De centrale bank stelt dat dit besluit nodig was om criminaliteit te voorkomen en risico’s te verkleinen.

Nadat het nieuwe verbod van kracht werd, steeg het transactievolume van de peer-to-peer (P2P) markt. Tegen april, toen burgers alternatieve Bitcoin-platforms binnenstroomden, waren de P2P Bitcoin-transacties van Nigeria met 27% gegroeid. Hoewel CBN financiële instellingen heeft verboden om met BTC om te gaan, meldde het lokale media-platform Today AG dat de centrale bank geen beperkingen oplegde aan het gebruik van Bitcoin door Nigerianen. Dit subtiele verschil, in combinatie met het gedecentraliseerde en ongecensureerde karakter van Bitcoin, stelt burgers in staat om uitwisselingsverboden te omzeilen en hun toevlucht te nemen tot pure P2P-oplossingen om BTC te verkrijgen.

Ondanks het feit dat ze het verbod op Bitcoin-transacties konden omzeilen, wezen de Nigerianen erop dat de acties van CBN mogelijk verband houden met de “End SARS”-protesten die in november vorig jaar probeerden het politiegeweld van het land te stoppen. CBN beval de bank om de rekeningen van de demonstranten te bevriezen om de protesten te stoppen; in dit geval bood Bitcoin echter ook een mogelijkheid om donaties en fondsen te blijven faciliteren.

Joachim MacEbong, een senior analist bij SBM Intelligence in Lagos, zei in februari:

“Er is een directe lijn die kan worden getrokken uit de End SARS-protesten – die deels voortgingen met financiering van cryptocurrency, hoewel CBN verschillende accounts beperkte – naar deze nieuwste regelgeving. Deze laatste instructie zal de acceptatie van cryptocurrency uiteindelijk beter maken dan enig ander argument. Men belooft vrijheid, terwijl de status-quo de beperkingen alleen maar versterkt.”

Tien maanden later kwam een ​​minister tussenbeide om een ​​”gezonde cryptocurrency-ruimte” in Nigeria aan te moedigen. Volgens Agba moet regelgeving de promotie van nieuwe ontwikkelingen in Bitcoin en de industrie mogelijk maken, in plaats van bedrijven te raken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN