Bitcoin nieuws

Bitcoin kan vanaf hier met 1.000% exploderen, volgens de CEO van ARK Invest

Cathie Wood, oprichter en CEO van ARK Invest, verklaarde dat Bitcoin (BTC) waarschijnlijk zal stijgen naar een prijs van meer dan een half miljoen Amerikaanse dollar. In een interview met CNBC verklaarde Woods dat ARK Invest een scenario voor ogen heeft waarin institutionele beleggers de huidige waarde van Bitcoin met $500.000 verhogen.

Cathie Wood zei:

“We denken dat de overstap van instellingen naar Bitcoin als we voor Bitcoin zouden kiezen, en dat lijkt hun eerste stop te zijn, $500.000 aan de prijs van Bitcoin zou kunnen toevoegen.”

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld op $48.502. Als Bitcoin het script van Wood volgt, betekent een prijs van $548.502 dat BTC met ongeveer 1.000% zal stijgen ten opzichte van het huidige niveau. Volgens de CEO van ARK Invest kan dit gebeuren als institutionele beleggers in de loop van de tijd ongeveer 5% van hun kapitaal aan BTC toewijzen.

Wood voegde eraan toe dat institutionele geldmanagers in cryptocurrencies investeerden en aanvankelijk de twee grootste crypto-activa kochten op basis van marktkapitalisatie.

“Ik denk dat instellingen hun intrede doen en op dit moment beginnen ze met Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Crypto van welke soort dan ook is een de minimis (immaterieel) bedrag of percentage van institutionele portefeuilles.”

De oprichter en CEO van ARK Invest verklaarde ook dat institutionele beleggers zich tot cryptocurrencies wenden om diversificatie te bereiken.

“De reden voor de oprichting van instellingen is tot op zekere hoogte omdat dit een nieuwe activaklasse is en de relevantie ervan heel anders is dan die van andere activaklassen…

Het meest nauw verwant aan andere activa is onroerend goed. Daarom moeten institutionele geldbeheerders aandacht besteden aan nieuwe activaklassen die zich minder relevant ontwikkelen.

Dit is de sleutel tot diversificatie en de heilige graal van assetallocatie. “

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN