Wikipedia cryptocurrencies

Wikipedia zal allereerste sitebewerking als NFT veilen

Wikipedia-oprichter Jimmy “Jimbo” Wales heeft aangekondigd dat het bedrijf zijn allereerste site aanpassing als een non-fungible token (NFT) zal aanbieden. Hoewel wordt geadverteerd dat de NFT de eerste bewerking van Wales bevat, bevat deze nauwkeuriger de oorspronkelijke staat van de website van Wikipedia.

De inhoud van de NFT is te zien op www.editthisnft.com, waar een kopie van Wikipedia wordt gehost zoals deze op die datum om 18:29 uur werd gezien. De veilingpagina beschrijft het als volgt:

“‘Hallo, wereld!’ was de eerste bewerking die mede-oprichter van Wikipedia, Jimmy Wales, maakte op de homepage van de site na de lancering op 15 januari 2001.”

Het item maakt deel uit van een veiling met de titel “The Birth of Wikipedia”, die ook de desktopcomputer omvat die Wales heeft gebruikt om de website te maken: een aardbeikleurige iMac G3.

De veiling wordt uitgevoerd via Christie’s en loopt van 3 tot 15 december. Tot nu toe heeft de iMac een bod van $2.200 aangetrokken, terwijl de Wikipedia NFT een bod van $2.400 heeft gekregen.

De opbrengst van de verkoop gaat naar de financiering van WT.Social, het “non-toxic” sociale netwerk van Wales. Het project heeft tot doel advertentie-inkomsten en contentalgoritmen te vervangen door donaties en contentkeuze.

Niet de eerste in zijn soort

De NFT-verkoop in Wales lijkt op twee eerdere veilingen van technologieleiders. In juni veilde Tim Berners-Lee de broncode voor het World Wide Web als een NFT via een verkoop van $5,4 miljoen bij Sotheby’s. Tevens verkocht Twitter mede-oprichter en voormalig CEO Jack Dorsey afgelopen maart zijn allereerste tweet als een non-fungible token voor $2,9 miljoen.

In die tijd grapte Wales over de verkoop van zijn iMac en merkte op dat, in tegenstelling tot een NFT, “het echt is en ik het naar je zou kunnen brengen.” Nu lijkt het erop dat Wales heeft besloten op beide markten te gokken en zowel een fysiek als een niet-fysiek item te veilen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN