Jack Dorsey’s eerste tweet verkocht voor $2,9 miljoen

De bekende CEO van Twitter en Bitcoin-voorstander, Jack Dorsey, heeft gisteren een non-fungible token (NFT) van zijn allereerste tweet verkocht voor het gigantische bedrag van $2,9 miljoen via de NFT-marktplaats Valuables.

De tweet is op 21 maart 2006 gepubliceerd en luidt als volgt:

“Net begonnen met het opzetten van mijn twttr”

Een biedingsoorlog van twee weken tussen Bridge Oracle CEO Sina Estavi en tech-ondernemer Justin Sun zag de prijs stijgen van $500.000 naar de uiteindelijke verkoop van meer dan $2,9 miljoen, waarbij Sina Estavi won met een bod van 1.630 Ether (ETH).

Op 10 maart verklaarde Dorsey dat hij de opbrengst van de verkoop onmiddellijk zou omzetten in Bitcoin (BTC) en alles zou schenken aan GiveDirectly, een organisatie die mensen helpt die in armoede leven in Afrika. Nadat de verkoop was afgerond, tweette de CEO dan ook de transactie:

Als koper ontvangt de heer Estavi een NFT die digitaal ondertekend en geverifieerd is door de heer Dorsey, evenals de metadata van de originele tweet. De gegevens bevatten informatie zoals het tijdstip waarop de tweet is gepost en de tekstinhoud.

Als gevolg van deze verkoop voorspellen social media-expertsdat de verkoop van tweets en andere online posts populairder zullen worden. Zo zei Cathy Hackl, oprichter van technologieadviesburea Futures Intelligence Group, het volgende:

“We leven in een tijd waarin beroemdheden, muzikanten en influencers meer hebben dan alleen fans, ze hebben Stan’s [verwijzing naar het liedje van Eminem – Stan] en ze willen een stuk van hun favoriete sterren bezitten.”

Ze ging verder met:

“Net zoals mensen fysieke memorabilia kopen, zullen ze hun tweets, posts en kiekjes kopen omdat ze zich dichterbij die ster willen voelen.”

Zouden jullie echter ook zoveel geld willen uitgeven voor een NFT van één van je idolen? Laat het op onze site!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!