SEC FINRA Nieuws

SEC kondigt crypto-panel aan tijdens vergadering op 2 december

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft aangekondigd dat het aanstaande crypto-panel voor de Investor Advisory Meeting op 2 december “Helping to Ensure Investor Protection and Market Integrity in the Face of New Technologies” zal heten. Eerder, op 15 november, kondigde de Commissie aan dat de vergadering voor het publiek toegankelijk zou zijn. Panelleden en moderators zullen echter digitaal aanwezig zijn vanwege de huidige pandemie.

De agenda van de crypto-paneldiscussie zal zich richten op het regelgevingskader met betrekking tot digitale activa, problemen met de marktstructuur en het definiëren van risico’s in opkomende technologieën. Andere onderwerpen zijn naar verwachting blockchain-technologie, op crypto gebaseerde EFT’s en stablecoins. Tevens is duidelijk geworden dat de helft van de panelleden blockchain-specifieke rollen hebben, terwijl de rest bestaat uit hoogleraren in de rechten en experts op het gebied van financiële markten.

  • Tyrone Ross, CEO, Onramp Invest.
  • Kristin Smith, uitvoerend directeur, The Blockchain Association.
  • Sydney Schaub, Chief Legal Officer, General Counsel en Corporate Secretary, Gemini.
  • Ali Emdad, Professor en Associate Dean, Earl G. Graves School of Business and Management aan de Morgan State University, en stichtend directeur van het Center for the Study of Blockchain and Financial Technology.

Het gedeelte van de vergadering dat is gewijd aan de crypto-paneldiscussie staat gepland op 10:45-12:45 EST. Inleidende opmerkingen voor de hele vergadering beginnen om 10:00 uur EST en zullen worden uitgezonden op de website van de SEC.

Welke onderwerpen en vragen er exact gesteld besproken zullen worden, is nog niet precies duidelijk. We kunnen echter wel verwachten dat zaken zoals de rechtszaak tegen Ripple, Facebook’s rebranding naar Meta en een mogelijke spot Bitcoin ETF besproken zullen worden. We houden jullie uiteraard op de hoogte van de onderwerpen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN