XRP koers

Ripple publiceert zijn visie over crypto-regulering

Het bekende in San Francisco gevestigde blockchain-bedrijf Ripple heeft onlangs voorgestelde richtlijnen voor cryptocurrency-regulering in de Verenigde Staten vrijgegeven. Het voorstel wordt geïntroduceerd te midden van Ripple’s eigen voortdurende strijd met de SEC en tevens op het moment dat de grote cryptocurrency-beurs Binance een campagne is gestart voor crypto-rechten.

Ripple publiceert suggesties voor richtlijnen

Ripple, het bedrijf achter XRP, heeft een reeks richtlijnen vrijgegeven voor het reguleren van de blockchain- en cryptocurrency-ruimte die het “een echte benadering van cryptocurrency-regulering” heeft genoemd. Volgens het hoofd van het openbare beleid van Ripple, Susan Friedman, is dit voorgestelde beleidskader gedeeltelijk tot stand gekomen door discussies met regelgevers en leden van het Congres. Tevens merkte Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, op dat de voorgestelde maatregelen van Ripple voordelen bieden in vergelijking met “een regulerings- handhavingsaanpak.”

Het voorstel suggereert een drieledige aanpak: het aanmoedigen van publiek-private samenwerking, het aanpassen van bestaande regelgevingskaders en zogenaamde cryptocurrency-innovatie-sandboxen.

De drieledige aanpak

De publiek-private samenwerking push moedigt regelgevers aan om samen te werken met crypto-industrie-entiteiten en marktdeelnemers bij het maken van beleid of wetgeving. Ripple wijst op een goed voorbeeld hiervan in actie, de Eliminate Barriers to Innovation Act van 2021, die in april in het Huis van Afgevaardigden is aangenomen maar in behandeling is bij de Senaat.

Het tweede sleutelstuk in het voorstel van Ripple is om te profiteren van de verstandige regelgevingskaders die al bestaan ​​door ze eenvoudigweg aan te passen aan de unieke aspecten van cryptocurrencies. Ripple noemt de Amerikaanse financiële markten als “first in class”, deels als gevolg van “het bestaande regelgevingskader waaronder ze opereren”. Ripple lijkt ervan overtuigd dat het eenvoudigweg aanpassen van bestaande kaders “al de duidelijkheid zou kunnen bieden die innovators zoeken – en de marktbescherming die consumenten verdienen.”

Daartoe pleit Ripple voor zowel de Securities Clarity Act (SCA), die in juli werd ingevoerd, als de Digital Commodity Exchange Act (DCEA), die vorig jaar werd ingevoerd. De SCA zou, in aanvulling op de DCEA, onderscheid maken tussen “beleggingscontractactiva” en effecten, en de DCEA zou (op federaal niveau) een “digitale grondstoffenbeurs” definiëren en autoriteit en toezicht verlenen aan de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Ten slotte stelt Ripple innovatie-sandboxen voor cryptocurrencies voor, dit zijn ‘veilige haven’-regimes waarmee netwerkontwikkelaars producten kunnen lanceren en netwerken kunnen ontwikkelen “voor een beperkte periode zonder te hoeven voldoen aan federale effectenwetten, op voorwaarde dat aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan”.

Ripple niet de enige die vecht voor betere regelgeving

Zoals we al aangaven, is Ripple niet de enige die ‘problemen/weerstand’ gekregen heeft vanuit toezichthouders. ‘S Werelds grootste cryptocurrency-beurs Binance heeft onlangs een campagne gelanceerd voor crypto-rechten, waarin tien fundamentele crypto-rechten worden geschetst en een beroep wordt gedaan op marktleiders, regelgevers, beleidsmakers en gebruikers om beleid rond de cryptocurrency-markt te helpen creëren.

Binance lanceerde dinsdagochtend de campagne en startte met zijn eerste advertentie in de Financial Times. De paginagrote spread begint met de controversiële titel “Crypto is evil”, maar schetst vervolgens tien fundamentele cryptorechten waarvan de beurs zegt dat ze zullen helpen om “crypto voor iedereen te ontgrendelen”.

Veel van de rechten zijn gericht op het werken met regelgevers om een ​​duidelijk wettelijk kader voor cryptocurrencies vast te stellen. “Net als veiligheidsgordels in een auto, biedt een meer gereguleerde crypto-markt betere bescherming voor dagelijkse gebruikers”, luidt de advertentie. De tien crypto-rechten benadrukken ook het voorkomen van financiële criminaliteit, het waarborgen van de privacy van gebruikersgegevens en een uitgebreide depositoverzekering voor activa die op beurzen worden bewaard.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN