Binance Launchpad

Binance lanceert campagne voor crypto-rechten

‘S Werelds grootste cryptocurrency-beurs Binance heeft een campagne voor crypto-rechten gelanceerd, waarin tien fundamentele crypto-rechten worden geschetst en een beroep wordt gedaan op marktleiders, regelgevers, beleidsmakers en gebruikers om beleid rond de cryptocurrency-markt te helpen creëren.

Binance lanceerde dinsdagochtend de campagne en startte met zijn eerste advertentie in de Financial Times. De paginagrote spread begint met de controversiële titel “Crypto is evil”, maar schetst vervolgens tien fundamentele cryptorechten waarvan de beurs zegt dat ze zullen helpen om “crypto voor iedereen te ontgrendelen”.

Veel van de rechten zijn gericht op het werken met regelgevers om een ​​duidelijk wettelijk kader voor cryptocurrencies vast te stellen. “Net als veiligheidsgordels in een auto, biedt een meer gereguleerde crypto-markt betere bescherming voor dagelijkse gebruikers”, luidt de advertentie. De tien crypto-rechten benadrukken ook het voorkomen van financiële criminaliteit, het waarborgen van de privacy van gebruikersgegevens en een uitgebreide depositoverzekering voor activa die op beurzen worden bewaard. Het gaf tevens het volgende aan:

“Ieder mens zou toegang moeten hebben tot financiële instrumenten, zoals crypto, die een grotere economische onafhankelijkheid mogelijk maken.”

Naast de Financial Times-advertentie heeft Binance ook een website gemaakt waar gebruikers de campagne van de beurs kunnen bekijken. Onderaan de pagina worden lezers aangemoedigd om hun mening te delen met andere toonaangevende crypto-beurzen, met links naar de Twitter-pagina’s van FTX, Coinbase, Gemini, Kraken en Crypto.com.

Met de crypto-rechtencampagne lijkt Binance zijn bereidheid om samen te werken met toezichthouders. Het probeert mogelijk het goed te maken na waarschuwingen van verschillende nationale regelgevers in de zomer. In augustus verklaarde Binance-CEO Changpeng Zhao dat de beurs “draaide naar proactieve naleving” om zorgen over de regelgeving aan te pakken. Tevens zei de CEO onlangs het volgende:

“We willen als industrie al het mogelijke doen om samen te werken met regelgevers en wereldleiders om te bepalen wat het effectieve regelgevingsbeleid wordt dat, belangrijker nog, gebruikers beschermt en innovatie stimuleert.”

Om toezichthouders tevreden te stellen, moet de beurs echter eerst een vaste locatie hebben voor haar hoofdkantoor. Op dit moment heeft de beurs namelijk geen fysieke locatie en dit is iets waar regelgevers al tijden over vallen. Om dit op te lossen heeft de beurs echter onlangs aangekondigd dat het volgend jaar een digitale asset service provider wil worden in Frankrijk. Zhao merkte op dat de beurs eindelijk tot rust wil komen en dat “Frankrijk een natuurlijke keuze zal zijn voor een regionaal en misschien zelfs wereldwijd hoofdkantoor”.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN