Binance opnamelimiet

Binance onthult hoeveel gebruikers het verloren heeft door nieuw KYC-beleid

‘S Werelds grootste en bekendste cryptocurrency-beurs Binance staat al jarenlang aan de top van de voedselketen. Dit heeft met name te maken met het feit dat het bedrijf een groot aanbod aan munten heeft, veel volume heeft en omdat het (tot voor kort) geen KYC-beleid hanteerde. Dit laatste punt maakte de beurs aantrekkelijk voor mensen die van anonimiteit houden, echter maakte het ook een walhalla voor criminelen.

Dit heeft de beurs echter dit jaar proberen te veranderen door een meer compliance-vriendelijke benadering te hanteren, en dit werkte verrassend goed in termen van gebruikersbehoud, volgens een nieuw interview met Binance CEO Changpeng Zhao .

KYC is een gangbare praktijk die wordt gebruikt door crypto-beurzen en traditionele financiële instellingen. Het stelt bedrijven in staat om de authenticiteit van een gebruiker te verifiëren door een vorm van echte identificatie te vragen. Binance heeft KYC op 20 augustus verplicht voor al zijn bestaande en nieuwe gebruikers om toegang te krijgen tot zijn producten en diensten, zoals cryptocurrency-stortingen, transacties en opnames.

In een gesprek met Bloomberg News merkte Zhao op dat Binance Know Your Customer (KYC)-processen verplicht heeft gesteld “voor wereldwijde gebruikers, voor elke functie” in een poging nieuwe gebruikers aan te trekken als een bedrijf dat aan de regelgeving voldoet. Hij onthulde dat Binance ongeveer 3% van de gebruikers verloor nadat KYC verplicht werd.

“We zijn van mening dat meer gebruikers ons kunnen gebruiken als we compliant zijn”, zei Zhao, eraan toevoegend dat de meeste mensen zich meer op hun gemak voelen bij het gebruik van een gelicentieerde cryptocurrency-beurs.

In zijn interview zei Zhao dat, hoewel regelgevers aanvankelijk sceptisch waren over Binance, hun houding is veranderd naarmate de communicatie voortduurde. “Als mensen me persoonlijk zien, zeggen ze: ‘kijk, CZ is heel redelijk, heel kalm, geen gekke kerel.” Dus dat helpt om hun vertrouwen veel sneller te vestigen,” voegde hij eraan toe.

Binance prees jarenlang zijn gedecentraliseerde, niet-fysieke hoofdkwartierstructuur totdat Zhao in juli aankondigde dat de crypto-beurs klaar was om met lokale toezichthouders samen te werken door te zeggen: “We willen overal een licentie hebben. Van nu af aan worden we een financiële instelling.”

Binance heeft onlangs drie dochterondernemingen in Ierland opgericht als onderdeel van Zhao’s visie om een ​​formeel hoofdkantoor in verschillende regio’s over de hele wereld op te zetten. “Toen we voor het eerst begonnen, wilden we de gedecentraliseerde principes omarmen, geen hoofdkantoor, werk over de hele wereld, geen grenzen”, zei Zhao toen, eraan toevoegend: “Het is nu heel duidelijk om een ​​gecentraliseerde uitwisseling te runnen, je hebt een gecentraliseerde, juridische entiteit nodig.”

Onlangs kondigde Binance aan dat het van plan is om volgend jaar een digitale asset service provider in Frankrijk te worden. Volgens een interview met een lokale nieuwspublicatie heeft het bedrijf nu een hernieuwde interesse in het opzetten van een kantoor in het land na zijn recente investering van $116 miljoen in het stimuleren van het gedecentraliseerde ecosysteem van Frankrijk, genaamd “Objective Moon”.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN