Binance Card

BREAKING: Binance gaat (hoofd)kantoor opzetten in Frankrijk

De CEO van de bekende cryptocurrency-beurs Binance, Changpeng Zhao, heeft onlangs zijn plannen onthuld om volgend jaar een digitale asset service provider in Frankrijk te worden. Volgens een interview met een lokale nieuwspublicatie heeft het bedrijf nu een hernieuwde interesse in het opzetten van een kantoor in het land na zijn recente investering van $116 miljoen in het stimuleren van het gedecentraliseerde ecosysteem van Frankrijk, genaamd “Objective Moon”.

Hoewel Binance wereldwijd goed is voor 70% van de crypto-uitwisselingstransacties, heeft het bedrijf toch aanzienlijke terugslag gekregen van regelgevers over de hele wereld vanwege het ontbreken van fysieke aanwezigheid en de niet-geregistreerde status. Zhao merkte op dat de beurs eindelijk tot rust wil komen en dat “Frankrijk een natuurlijke keuze zal zijn voor een regionaal en misschien zelfs wereldwijd hoofdkantoor”.

Hoewel, vorige maand Changpeng Zhao nog werd gespot in Dubai – terwijl hij een vergadering bijwoonde met de autoriteiten, waarvan werd gespeculeerd dat deze betrekking had op het hoofdkantoor van Binance Dubai – heeft het exclusieve interview van Zhao de twijfels weggenomen en de nieuwe locatie van Binance onthuld.

Binance geeft toe dat het het slachtoffer geworden is van een aanzienlijk deel van de woede van toezichthouders van over de hele wereld, maar gaf aan dat het besloten heeft om zich meer met compliance en consumentenbescherming bezig te houden.

De CEO van Binance benadrukte dat het bedrijf een aanzienlijke hoeveelheid geld investeert in het naleven van de bijgewerkte cryptowetten. Volgens Zhao is meer dan 15 procent van de Binance-medewerkers toegewijd aan compliancebeheer en het onderhouden van relaties met de regelgevers. Bovendien heeft het bedrijf dit jaar 150 extra werknemers aangenomen die verantwoordelijk zijn om het bedrijf in overeenstemming te houden met de wereldwijde cryptowetten. Zhao zei het volgende:

“Er zijn duidelijk voordelen verbonden aan het exploiteren van een groot platform. Bij Binance stelt ons wereldwijde leiderschap (70% marktaandeel vóór Coinbase, dat 8% heeft) ons in staat honderden miljoenen dollars te investeren om onze infrastructuren (robuustheid, veiligheid, klantenservice, enz.) te verbeteren. Investeren op een groot platform is minder risicovol en goedkoper (in termen van commissies) voor een belegger… Regelgeving begunstigt grote spelers die de kosten kunnen betalen. Van de meer dan 3.500 Binance-medewerkers zijn er 600 (ruim 15%) verantwoordelijk voor compliance en relaties met verschillende regelgevers en we hebben er in 2021 150 aangeworven. We bieden ook betere liquiditeit.”

Het mag duidelijk zijn dat Binance dus hard bezig is met het verbeteren van compliance en regelgeving. Het is namelijk het afgelopen jaar gedwongen om verschillende diensten in verschillende landen stop te zetten, zoals futures- en derivatenproducten in drie Europese landen, waaronder Nederland. Dit heeft er tevens voor gezorgd dat het gestopt is met marketingactiviteiten in verschillende landen, wat op zijn beurt weer effect heeft op de groei van de beurs. De stap om een hoofdlocatie op te zetten is dan ook logisch, echter is Frankrijk een verrassende zet.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN