Binance CEO wil tot 99% van zijn vermogen weggeven

De CEO van ’s werelds grootste cryptocurrency-beurs Binance, Changpeng “CZ” Zhao, heeft in een interview met The Associated Press aangegeven dat hij van plan is om tot 99% van zijn vermogen te doneren, zoals veel zakenmagnaten doen. Hij zei het volgende:

“Ik ben van plan om het grootste deel van mijn rijkdom weg te geven, zoals veel rijke ondernemers of oprichters tot op heden van Rockefeller hebben gedaan. Ik ben van plan om 90, 95 of 99% van mijn rijkdom weg te geven.”

CZ zei dat hij persoonlijk financieel vrij is en niet veel geld nodig heeft. Het gerapporteerde vermogen van Zhao is ongeveer $2 miljard, echter is hij tevens de grootste aandeelhouder van Binance, waarvan wordt gezegd dat het een waardering heeft van maximaal $300 miljard. Dat betekent dat zijn eigen vermogen hem erg rijk zou maken als hij zijn aandelen zou verkopen. Industrie-analisten schatten het vermogen van Zhao dan ook op meer dan $200 miljard.

De CEO van Binance gaf tevens in het interview aan welke cryptocurrencies hij bezit. Hij gaf aan dat hij momenteel alle rijkdom die hij heeft in Bitcoin (BTC) en Binance Coin (BNB) heeft. Hij zei tevens dat hij in 2014 voor het eerst BTC kocht en het meeste bewaard heeft, eraan toevoegend dat hij het grootste deel van zijn vermogen in BNB heeft zitten. Zhao ging verder met aangeven dat hij geen andere cryptovaluta bezit om “potentiële belangenconflicten” te vermijden.

Dit is de eerste keer dat Zhao zijn voornemen om zijn vermogen te doneren bekendmaakte. Verschillende iconische ondernemers, waaronder Bill Gates, Mark Zuckerberg en Michael Bloomberg, hebben ook beloofd een groot deel van hun vermogen te doneren. CZ lijkt dit voorbeeld dus te willen volgen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!