60% van de gameontwikkelaars al bezig met blockchain-technologie

Volgens een recente peiling zijn de meeste ontwikkelaars van videogames uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk geïnteresseerd in blockchain-technologie, met name in non-fungible tokens (NFT’s).

Uit een onderzoek van het softwarebedrijf Stratis bleek dat 58% van de Amerikaanse en Britse gameontwikkelaars al bezig zijn met blockchain-technologie. Het onderzoek gaf verder aan dat 47% non-fungible tokens in hun games heeft geïntegreerd.

Het onderzoek ondervroeg 197 ontwikkelaars van videogames in de VS en het VK. Afgezien van degenen die al gebruik maken van blockchain- en NFT-technologieën, is de rest van de deelnemers ook optimistisch, aangezien 72% zei dat ze zouden overwegen om deze in te zetten om nieuwe games te ontwikkelen. 56% is op zijn beurt van plan om dit in het komende jaar al te doen.

Op de vraag of ze geloven dat blockchain-technologie de komende 24 maanden de overhand zal krijgen in videogames, antwoordde 64% van de deelnemers met “ja”. Vervolgens gaf 61% van de ontwikkelaars aan dat blockchain voor innovatieve en interessantere gameplay zorgt en 55% zei dat het waarde voor spelers veiligstelt door geld in het spel te houden.

Het is vermeldenswaard dat 46% van de interesse van ontwikkelaars in blockchain zich richt op het trending businessmodel Play-to-Earn. Jean-Philippe Vergne, universitair hoofddocent aan de UCL School of Management, merkte het volgende hierover op:

“Blockchain wordt snel een kernbouwsteen voor online games. Wat blockchain mogelijk maakt, is ongelooflijk aantrekkelijk: spelers kunnen nu cryptocurrency verdienen tijdens het spelen en verhandelen van digitale goederen, zowel binnen als tussen games.

Ook over dezelfde kwestie voorspelde Chris Trew – Chief Executive Officer bij Stratis – dat het grootste deel van de vroege groei in play-to-earn gaming zal komen uit opkomende economieën, “waar het verdienen van een paar dollar per dag door gaming hen naar de middenklasse zal brengen.” In een later stadium zou deze vermogensoverdracht de wereldeconomie kunnen transformeren, concludeerde hij.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!